Salut prieteni!
Tocmai de aceea m-am gandit azi la o mancarica foarte gustoasa pe care o facea bunica,pe cand eram un pusti si mergeam in vizita la bunici, (numai cand imi era foame), sau cand aveam nevoie de ceva.
Haideti sa preparam azi o foarte gustoasa mancare,tocana cu carne de porc cu smantâna! Ingrediente Pentru 5 portii: carne de porc - 500 g untura/ulei - 10 g (ml) ceapa - 250 g faina - 25 g smantana - 75 g mustar - 25 g boia de ardei dulce - 2 g apa - 400 ml foi de dafin - 2-3 frunze patrunjel verde - 1 legatura sare si piper dupa gust.
Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri. Faina se cerne. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Carnea si ceapa se inabusa in untura sau ulei cu 100 ml apa. Cand este aproape gata, se adauga faina dizolvata in 25 ml apa rece, boia de ardei, piper dupa gust, foi de dafin, mustar, sare dupa gust, 400 ml apa si smantana. Se fierb cca 10 minute, se adauga 1 din cantitatea de patrunjel verde.
Pofta buna!