Bucovina este, fără doar și poate, o zonă în care bucatele tradiționale sunt la ele acasă. Dintr-o zonă de poveste, plină de istorie și cu peisaje unice, nu puteau lipsi preparatele culinare cu tradiție, care formează astăzi moștenirea culturală a bucovinenilor. De altfel, în 2009 a fost înființată Asociația Produs în Bucovina, tocmai pentru a promova o serie de mâncăruri tradiționale, alături de preparatele căutate nu doar în Bucovina, ci în toată țara: jambonul, chișca, cighirul, mușchiul copt în jar, cârnații boierești, costiță hituită sau mușchiul haiducesc. Toate poartă în ele spiritualitatea bucovineană.
Unde puteți gusta aceste preparate? Fie că alegeți un restaurant din centrul Sucevei sau preferați să încercați bucătăria unei pensiuni, vă garantăm că bucatele vor fi “ca în Bucovina”, gătite de bucătărese rumene în obraji și cu dare de mână, astfel încât să plecați perfect multumiți și cu papilele gustative mai mult decât satisfăcute ,scrie Blogul HotelGuru.ro.
Și pentru că vrem să fim vrednici precum cei din Bucovina, nu mai lungim vorba și vă dăm direct câteva rețete dintre cele mai gustoase mâncăruri tradiționale de la granița cu Ucraina.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentariile dumneavoastra aici!
Comentariile injurioase sau care conțin cuvinte obscene, vor fi șterse,de asemenea și comentariile care aduc atingere demnității!
Comentariile care sunt postate cu scopul de a face reclamă sau care conțin linkuri spre site-uri vor fi șterse, de asemenea tot ceea ce este reclamă directă sau mascată, va fi șters!