Articolul a fost preluat de la Monitorul de Suceava!
Cel mai prost drum naţional din judeţul Suceava, care poate concura şi la titlul de cel mai prost drum naţional din ţară, DN 18, care leagă Suceava de Maramureş, a intrat, de ieri, în lucrări de reparaţii. Este vorba de amenajări de siguranță a circulaţiei, cu parapeţi, şi de lucrări de plombare a gropilor de pe cei 40 de kilometri ai DN 18 aflaţi pe raza judeţului Suceava, de la intersecţia cu DN 17, la Iacobeni, şi până la limita cu Maramureşul, prin comunele Ciocăneşti şi Cârlibaba.
Ieri, utilajele firmei SUCT Suceava, care are contract de întreţinere a drumurilor cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), au început efectiv lucrările de plombare.
Cei 40 de kilometri plini de gropi vor fi plombaţi până la jumătatea lunii octombrie
Dumitru Popescu, directorul SUCT Suceava, a declarat pentru Monitorul de Suceava: “Formaţiile de lucru sunt pe şantier şi au început lucrările de plombare care vor fi efectuate pe o suprafaţă estimată de 27.000 de mp. Avem termen de finalizare data de 15 octombrie, sperăm să ne încadrăm, deşi volumul de muncă este foarte mare, drumul fiind foarte deteriorat”.
Inginerul Ovidiu Laicu, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, reprezentantul pe Moldova al CNADNR, a declarat că lucrările de plombare se vor desfăşura în paralel cu cele de asigurare a siguranţei circulaţiei. Este vorba în primul rând de parapeţi de siguranţă care lipsesc ori care nu mai corespund condiţiilor normative în vigoare, în zone ale DN 18 aflate lângă râul Bistriţa, la o diferenţă de nivel de până la 4 metri. Printre lucrările urgente ce vor fi efectuate se mai numără şi înlocuirea indicatoarelor degradate şi a stâlpilor aferenţi.
Primarul din Ciocăneşti speră la un festival al păstrăvului fără slalom printre gropi
Primarul comunei Ciocăneşti, Radu Ciocan, a salutat demararea lucrărilor, chiar dacă foarte târziu. La mijlocul lunii august, la Ciocăneşti se va desfăşura Festivalul naţional al Păstrăvului.
„Sperăm ca lucrările de plombare să ajungă şi să treacă de Ciocăneşti, spre Cârlibaba. În aceste condiţii turiştii care vor veni la festival dinspre DN 17 (n.r. drumul care leagă Suceava de Ardeal) ar avea condiţii decente de deplasare”, a subliniat Radu Ciocan.
La finele lunii trecute, Prefectura Suceava a transmis o solicitare către directorul general al CNADNR, Narcis Ştefan Neaga, cu privire la necesitarea reparării şi amenajării cu maximă prioritate a DN 18, care leagă Suceava de Maramureş.
„Considerăm ca fiind o maximă prioritate repararea de urgenţă a suprafeţei carosabile, precum şi asigurarea condiţiilor optime pentru siguranţa rutieră, acţiuni pentru care ar fi necesar a fi alocată suma de 5.464.762 de lei, conform raportului realizat în baza inspecţiei în teren făcute pe DN 18”, a arătat prefectul de Suceava, Florin Sinescu.
Lucrări provizorii până la demararea modernizării capitale
Lucrările care se desfășoară în prezent sunt provizorii, pentru asigurarea unei minime practicabilităţi şi a siguranţei rutiere. Modernizarea capitală a drumului va începe cel mai repede abia în 2015. În momentul de faţă CNADNR se află abia la faza reluării licitaţiei pentru stabilirea firmei care va lucra la modernizarea DN 18, după ce vechiul contract, cu firma israeliană Shapir Structures, a fost reziliat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentariile dumneavoastra aici!
Comentariile injurioase sau care conțin cuvinte obscene, vor fi șterse,de asemenea și comentariile care aduc atingere demnității!
Comentariile care sunt postate cu scopul de a face reclamă sau care conțin linkuri spre site-uri vor fi șterse, de asemenea tot ceea ce este reclamă directă sau mascată, va fi șters!