(P)
NITRON este un produs de clasa superioara.
Dezvoltat ştiinţific cu scopul de a construi masa musculară fara grasimi
şi pentru a sprijini refacerea ţesutului muscular post antrenament..
_________________________________________________________________________
Articol preluat de la :Monitorul de Suceava.
Numărul turiştilor care vor vizita judeţul Suceava ar putea cunoaşte o creştere semnificativă în perioada următoare. Asta deoarece staţiunea turistică Gura Humorului este inclusă într-un top al celor mai frumoase oraşe mici din Europa,arată Monitorul de Suceava.
Sursa Foto:Facebook.com |
Topul, realizat de 300 de agenţii de turism din Japonia, prezintă 30 de oraşe mici din Europa mai puţin cunoscute publicului larg, dar care sunt recomandate cu căldură spre a fi vizitate, fiecare având o serie de particularităţi unice.
Conform celor de la Telegraph.co.uk, Gura Humorului apare în topul celor mai frumoase 30 oraşe mici din Europa pentru clădirile sale colorate şi peisajul unic al depresiunii în care a fost construit, la intersecţia râurilor Moldova şi Humor.
Topul realizat de japonezi recomandă şi alte oraşe cu dimensiuni restrânse, dar de o mare valoare arhitecturală şi istorică: Kilkenny, un oraş medieval din Irlanda, Berat din Albania şi Kotor din Muntenegru, oraşe ce fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, oraşele Procida şi Civita di Bagnoregio din Italia, Saint-Cirq-Lapopie şi Riquewihr din Franţa, dar şi Porvoo, al doilea cel mai vechi orăşel din Finlanda.
Turiştilor japonezi le sunt recomandate şi alte oraşe deosebite din ţări vecine cu România: Sopron din Ungaria, Koprivstita - Bulgaria, Golyazi din Turcia şi Piran din Slovenia.
Gura Humorului – oraşul turistic din inima Bucovinei
Oraşul Gura Humorului este una dintre cele mai importante destinaţii turistice ale Bucovinei.
Cu o evoluţie zbuciumată de peste 500 de ani, localitatea Gura Humorului era cunoscută, încă din secolul al XIX-lea, pentru proprietăţile curative ale aerului şi ale apelor sale iar, în perioada interbelică, ca o staţiune balneo-climaterică de referinţă.
În anul 2005, prin HG 114, oraşului Gura Humorului i s-a recunoscut statutul de staţiune turistică de importanţă naţională.
Pe teritoriul său se află biserica Sfintei Mănăstiri Voroneţ, Capela Sixtină a estului european, parte integrantă a patrimoniului cultural universal.
Gura Humorului este o adevărată placă turnantă a turismului cultural – religios bucovinean, de aici putând a fi accesate traseele către toate celelalte biserici cu frescă exterioară din România, aflate sub patronaj UNESCO: Humor, Moldoviţa, Suceviţa, Arbore, Pătrăuţi, Probota, Sfântul Gheorghe – Suceava .
Staţiunea turistică Gura Humorului are, pe lângă o structură hotelieră bine pusă la punct, numeroase oportunităţi de petrecere a timpului liber, precum Complexul de agrement ”Ariniş”, care include pârtii de schi, două săli polivalente de sport, o piscină acoperită, de dimensiuni olimpice, prevăzută cu saună şi jacuzzi, în care funcţionează o şcoală de înot şi o şcoală de iniţiere în scufundări, un ştrand cu piscină în aer liber şi bazin de înot pentru copii, un patinoar natural ce funcţionează, în timpul verii, ca spaţiu pentru role şi skateboard-uri, terenuri de baschet, handbal, volei, tenis de câmp, fotbal ce dispun, inclusiv, de iluminat nocturn.
Natura s-a dovedit a fi generoasă cu această zonă de o frumuseţe aparte, unde cei care iubesc mişcarea în aer liber pot vizita Piatra Pinului – una dintre cele mai importante rezervaţii paleo-oligocene din România, Piatra Şoimului – structura megalitică în care Daniil Sihastrul, ajuns egumen al Mănăstirii Voroneţ, după plecarea sa de la Putna, şi-a săpat o chilie ca loc de refugiu şi meditaţie, Dealul Cetăţii şi împrejurimile sale – o reţea de cetăţi de piatră şi puncte întărite ce făceau din Gura Humorului o adevărată fortăreaţă la intrarea în Munţii Orientali.
Printre obiectivele turistice ce pot fi vizitate se mai numără şi un vechi cimitir evreiesc, al doilea ca mărime din judeţul Suceava, cu stele funerare impresionante, unde doarme, întru eternitate, mama celebrului tenor Joseph Schmidt, Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina – singurul muzeu al spiritualităţii populare bucovinene, cea mai veche biserică catolică, în funcţiune, din Bucovina, dar şi monumente de arhitectură urbană din secolul al XIX-lea.
Oraşul Gura Humorului este recunoscut şi pentru evenimentele culturale importante care se organizează acolo an de an, precum Zilele Oraşului Gura Humorului (Festivalul Festivalurilor în inima Bucovinei), Festivalul Internaţional de caricatură şi literatură umoristică "Umor la…Gura Humorului", Festivalul Internaţional de Film documentar "Toamnă la Voroneţ", Târgul de Paşti – târg al ouălor închistrite, Sărbătoarea coşurilor pascale, Concursul de ciocnire a ouălor pascale, "Barabula de Aur", festival-concurs de gastronomie bucovineană, Festivalul Naţional „Doină, doină, cântec dulce” şi „Iarnă bucovineană”- Festival al tradiţiilor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentariile dumneavoastra aici!
Comentariile injurioase sau care conțin cuvinte obscene, vor fi șterse,de asemenea și comentariile care aduc atingere demnității!
Comentariile care sunt postate cu scopul de a face reclamă sau care conțin linkuri spre site-uri vor fi șterse, de asemenea tot ceea ce este reclamă directă sau mascată, va fi șters!