(P)
Supliment nutritiv şi complex de vitamine creat pentru barbati.
Formulă cu conţinut ridicat de antioxidanţi,
vitamine şi minerale creată pentru a complementa o
dietă sănătoasă destinată în mod special pentru barbati.
________________________________________
Capii bisericilor Romano-Catolică şi Ortodoxă Rusă nu s-au întâlnit până acum niciodată. Ieri însă, Papa Francisc şi Patriarhul Kiril au avut o întrevedere de două ore pe aeroportul din Havana. Este un eveniment ecleziastic şi politic de însemnătate istorică,scrie Deutsche Welle.com.
Întâlnire istorică la Havana Foto:Deutsche Welle |
Acum însă, Papa Francisc se află pe drum, de la Roma la Mexic iar Patriarhul Kiril de la Moscova spre Paraguay şi Brazilia. Ambii vor face în acelaşi timp o escală la Havana. Capitala Cubei nu a fost întâmplător aleasă ca loc al întâlnirii. Anii trecuţi, când se specula despre o posibilă astfel de întrevedere la vârf, se spunea că posibile locuri de întâlnire ar fi capitala Austriei, Viena, sau cea a Republicii Belarus, Minsk. Dar fiecare oraş din Europa este încă marcat de falia dintre Biserica de Răsărit şi cea de Apus. "Havana este locul ideal pentru o astfel de întâlnire", a declarat pentru DW preşedintele Societăţii pentru Studiul Răsăritului Creştin, Karl Pinggera. Cuba este guvernată de un regim distant faţă de occident şi apropiat de Rusia, a evidenţiat istoricul din Marburg.
Kremlinul şi Biserica se sprijină reciproc
"În Rusia lui Putin, Kremlinul şi Biserica fac front comun împotriva occidentului" se intitulează un articol publicat de curând de Rudolf Prokschi, profesor de teologie la Universitatea din Viena. Aceasta este " o alianţă cum nu a mai existat în cei mai bine de 1000 de ani de istorie ai Ortodoxiei ruse", subliniază autorul. În timpul mandatelor Putin, Biserica Ortodoxă Rusă a redevenit biserică de stat, aproape la fel ca în timpul absolutismului, mai scrie Prokschi.
În opinia profesorului, întâlnirea de la Havana constituie o mare surpriză. În Biserica Ortodoxă Rusă există mai multe curente, iar unul dintre ele, deloc de neglijat, se pronunţă pentru păstrarea distanţei faţă occident şi Vatican. Dar întâlnirea poate fi văzută şi ca o încercare a părţii ortodoxe de a-şi sublinia independenţa. Şi Pinggera consideră că raporturile dintre Biserică şi Kremlin sunt "incredibil de strânse". Dar pe de altă parte, din partea Patriarhului Kiril, a cărui biografie atestă apropierea de stat, se poate aştepta o doză de independenţă.
Responsabilul pentru relaţii ecumenice al Vaticanului, cardinalul elveţian Kurt Koch, a evitat zilele trecute să răspundă întrebării dacă întâlnirea de la Havana îi va fi de folos preşedintelui Rusiei. El s-a mulţumit să afirme:
"Cred că Putin este de acord cu întrevederea. Mai mult nu pot să spun". Iar Pinggera adaugă: "În Rusia, evenimentul va fi privit ca un sprijin acordat politicii Kremlinului"."
Urmăriți articolul original pe Deutsche Welle.com.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentariile dumneavoastra aici!
Comentariile injurioase sau care conțin cuvinte obscene, vor fi șterse,de asemenea și comentariile care aduc atingere demnității!
Comentariile care sunt postate cu scopul de a face reclamă sau care conțin linkuri spre site-uri vor fi șterse, de asemenea tot ceea ce este reclamă directă sau mascată, va fi șters!