Este o ciorba destul de gustoasa si foarte cautata de cei din nordul tarii, asta si pentru ca seamana mult cu reteta de ciorba de burta care este foarte bine cunoscuta la noi in tara.
Si cum frigul incepe incet ,incet sa ne dea tarcoale,fiindca toamna este pe sfarsite cred ca o farfurie deliciosa de ciorba radauteana, este bine primita.
Ingrediente – Ciorba radauteana
3 morcovi medii
2 pastarnaci medii
O telina mica
3 cepe micute
2 ardei capia
10 catei de usturoi
Patrunjel verde tocat marunt
3 galbenusuri
300 g smantana
Sare si piper dupa gust
30- 40 ml otet
Mod de preparare:
Punem puiul la fiert cu o lingurita de sare. Dupa ce am luat spuma adaugam legumele curatate (morcovii, pastarnacii, telina, ardeii capia si ceapa).
Intre timp curatam usturoiul si facem o pasta de usturoi in care adaugam un pic de sare.
Dupa ce s-au fiert legumele si carnea le scoatem din supa si le punem intr-o strecuratoare. Oala cu supa o tragem de pe foc cat timp ne ocupam de carne si de legume.
Punem deoparte un morcov si un ardei capia pe care ii taiem. Ii vom folosi mai tarziu pentru a da aspect ciorbitei.
Restul legumelor le punem in blender si le pasam.
Taiem si carnea cubulete si o punem impreuna cu morcovul si ardeiul capia pe o farfurie.
Se iau trei galbenusuri si se amesteca cu smantana si pasta de usturoi.
Peste compozitia rezultata adaugati legumele pasate, supa, carnea tocata, morcovul taiat rondele si ardeiul capia taiat cubulete.
La final adaugati piperul, otetul si patrunjelul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentariile dumneavoastra aici!
Comentariile injurioase sau care conțin cuvinte obscene, vor fi șterse,de asemenea și comentariile care aduc atingere demnității!
Comentariile care sunt postate cu scopul de a face reclamă sau care conțin linkuri spre site-uri vor fi șterse, de asemenea tot ceea ce este reclamă directă sau mascată, va fi șters!