miercuri, august 14, 2019

Rasina de Brad,Molid,si Pin, atibiotic natural cu efecte antiinfectioase, cicatrizante şi regenerative foarte puternice

Create your own banner at mybannermaker.com!


Răşina de brad are efecte antiinfecţioase, cicatrizante şi regenerative foarte puternice. De asemenea, are efecte de stimulare a diurezei şi a activităţii rinichilor,conform forumului Sfatul Bătrânilor.

În cazul tusei, se poate lua de 3-4 ori pe zi câte o linguriţă de tinctură de răşină, amestecată cu o lingură de miere lichidă. Este un excelent calmant, dezinfectant şi stimulent imunitar pentru zona gâtului.
Răşina mai este utilizată în cazul negilor. Pe locul afectat se pune o bucăţică de răşină, care se fixează cu un plasture, timp de 24 de ore, după care se schimbă. Tratamentul se repetă 7 zile, cu atenţie, însă, dat fiind că, la anumite persoane, produsul poate provoca reacţii alergice.
Uleiul de brad este un adevărat medicament, bun împotriva răcelii, stării febrile, reumatismului, faringitei, bronşitei, afecţiunilor aparatului urinar.
Cum se prepară. Se pun la încălzit 150 ml ulei de măsline. Se adaugă o lingură de răşină de conifere şi se amestecă bine. După răcire, se filtrează şi se păstrează la rece.
Se mai poate prepara din 200 g ace de brad sau pin, zdrobite, cu 20 ml de alcool alimentar. Se lasă până doua zi, după care se adaugă 200 ml de ulei de măsline şi se fierbe totul pe baie de abur, cam trei ore. Uleiul se foloseşte la masaj în zona toracică, în caz de dureri.
În răceli, câteva picături de ulei de brad puse în apă fiartă degajă vaporii necesari inhalaţiei. Astfel folosite, picăturile decongestionează căile respiratorii şi au efect calmant.
Pentru reumatism, se recomandă masarea zonei dureroase cu ulei de răşină de brad, în fiecare seară.
Pentru afecţiuni ale aparatului urinar, se iau câte două picături de ulei, pe un cub de zahăr, de 2-3 ori pe zi.
Evaporarea lentă a vaporilor de ulei de răşină parfumează plăcut şi liniştitor încăperile.
Crenguţele tinere de brad sunt şi ele folosite în tratamente naturiste, în amestec cu vârfuri de pin. Se prepară o fiertură care întăreşte organismul şi sporeşte imunitatea.
Tratamente interne cu rasina de brad


Cistite, cistite hemoragice, infectii renale – se ia de 3-4 ori pe zi cate o lingurita de tinctura de rasina de brad, dizolvata in jumatate de pahar de apa. Preparatul se administreaza pe stomacul gol, in cure de minimum 14 zile, avand efecte antiinfectioase, cicatrizante si regenerative epiteliale foarte puternice. De asemenea, rasina de brad (si intr-o masura si mai mare cea de pin) are efecte de stimulare a diurezei si a activitatii rinichilor similare tincturii de ienupar, dar fara actiunea iritativa a acesteia. Studii foarte recente facute in Coreea de Sud, in anul 2009, sub conducerea dr. S. Yang, arata ca rasina si uleiul volatil de brad sunt foarte active ca antibiotice contra: Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Streptococcus mutans, Listeria monocytogenes.

Tusea - se ia de 3-4 ori pe zi, cate o lingurita de tinctura de rasina, amestecata cu o lingura de miere lichida. Este un excelent calmant, dezinfectant si stimulent imunitar pentru zona gatului. Acest remediu este foarte eficient si pentru prevenirea si combaterea suprainfectiilor bacteriene, in cazul virozelor gripale.

Tabagismul - se administreaza o data la patru ore o jumatate de lingurita de tinctura de rasina de brad, amestecata cu o lingurita de miere de salcam. Acest preparat decongestioneaza arborele bronsic de secretii si, se pare, reduce dorinta de a fuma, fiind de ajutor celor care vor sa renunte la acest viciu extrem de periculos pentru sanatate. Mai mult, studii facute in anul 2005, in Grecia, arata ca bradul are efecte antitumorale, prevenind aparitia bolii canceroase, la care fumatorii, activi sau pasivi, sunt foarte expusi.

Balonare si colici abdominale – care apar in contact cu frigul – se administreaza, inainte de a merge dimineata la toaleta, o lingurita de tinctura pusa pe o bucatica de paine uscata. Tinctura de rasina de brad regleaza flora intestinala, prevenind dezvoltarea exploziva a bacteriilor care produc flatulenta, bacterii care se dezvolta mai activ pe fondul scaderii imunitatii, in conditii de frig.

Infectii intestinale, colita de fermentatie - vreme de trei saptamani, se administreaza inainte de fiecare masa o bucatica de paine uscata pe care s-a pus o lingurita de tinctura de rasina. Se iau minimum trei doze pe zi. Rasina de brad actioneaza ca antibiotic, ajuta la regenerarea mucoaselor tubului digestiv, impiedica proliferarea in exces a florei de fermentatie.


Tratamente externe cu rasina de brad

Raceli de tot felul - se face un masaj al intregului corp cu ulei de rasina, insistandu-se asupra zonei toracice. Este un remediu popular care se foloseste atat pentru prevenirea imbolnavirilor, cat si pentru vindecarea rapida.

Amigdalita - se face gargara cu doua lingurite de tinctura de rasina dizolvata in putina apa. Aceasta procedura are un efect antimicrobian si stimulent imunitar rapid, fiind recomandata si in faringita, traheita, faringo-amigdalita etc.

Negii - se pune pe neg o bucatica de rasina si deasupra se acopera cu un plasture care sa o fixeze. Se tine 24 de ore, dupa care se schimba. Tratamentul se face 7 zile la rand.

Ranile - se cicatrizeaza mult mai repede si fara urme, daca se trateaza cu tinctura de rasina. Aceasta se aplica folosind un tampon de vata, cu care se scalda locul afectat, curatat bine in prealabil.

Arsurile - atunci cand sunt de gravitate mica, se trateaza cu unguentul de rasina a carui reteta am prezentat-o anterior. Arsurile de gravitate mai mare se trateaza intr-o prima faza cu tinctura de rasina, pentru a preveni infectia, dupa mai multe zile folosindu-se unguentul.

Eczemele infectioase uscate - se trateaza cu comprese cu tinctura de rasina, care se tin vreme de un sfert de ora pentru a inmuia tegumentele, dupa care se lasa sa se usuce, iar deasupra se aplica o pelicula de ulei de rasina. Acelasi tratament se face si in cazul contuziilor (vanatailor), efecte mai bune obtinandu-se prin utilizarea unguentului in locul uleiului.

Terapia cu rasina de brad a inceput sa se foloseasca tot mai des in scopuri terapeutice. 
Cel mai mult sunt folositi mugurii de brad, care se formeaza primavara.
Rasina de brad intra in compozitia unguentelor folosite contra reumatismului si infectiilor, pentru vindecarea ranilor si arsurilor.

Mireasma bradului era considerata un adevarat elixir in bolile de plamani. Bolnavilor li se recomanda sa mearga seara intr-o padure de brad.
Nu intamplator, sanatoriile pentru refacerea sanatatii bolnavilor cu afectiuni respiratorii sunt amenajate in preajma padurilor de brad. S-a constatat ca bolnavul aflat intr-o padure de brad beneficiaza gratuit de inhalatii cu uleiuri volatile naturale, mult mai intense in timpul formarii mugurilor, pe la sfarsitul lunii mai.

Preparatele din muguri, cetina si rasina de brad au efecte benefice nu numai in bolile respiratorii ci si in bolile digestive, parazitoze, lipsa poftei de mancare, in afectiunile renale, localizate la rinichi sau la vezica urinara, in bolile de nervi.
Infuzia din muguri se obtine turnand o cana de apa clocotita peste doua linguri de muguri. Se lasa la infuzat 10, 15 minute, se strecoara, se indulceste cu miere de albine si se beau doua, trei ceaiuri pe zi, dupa mesele principale, in cure de trei, patru saptamani. Infuzia se recomanda in bolile respiratorii si nervoase, renale si digestive.

In plus, infuzia din muguri de brad poate fi folosita in inhalatii, de cinci, zece minute, pentru activarea circulatiei sangelui spre cap si pentru redarea tonusului la tenurile palide, obosite, fara culoare. Dupa inhalatie, capul se tine acoperit timp de o jumatate de ora si nu se mai iese din casa pana a doua zi.
Rasina se intrebuinteaza la diverse alifii.

O parte rasina de brad cu 2 parti ulei de plante si o parte de ceara de albine.In cazul in care se doreste sa se foloseasca la prepararea ovulelor intravaginale se va pune mai multa ceara de albine la fel si in cazul supozitoarelor.Aceasta alifie se poate face si cu grasime de porc(untura) sau cu unt fiert si purificat inainte sau chiar cu lanolina de la farmacie.Sunt foarte eficiente.In toate cazurile se poate adauga si putin propolis brut caz in care se obtine cea mai eficienta alifie atat pentru diversele afectiuni ale pielii cat si in cazul in care se vor face supozitoare sau ovule.Trebuie calculat ca la un supozitor sau ovul sa fie 0,5g propolis brut.

Rasina cu alcool – o parte rasina de brad si 4 parti alcool alimentar de 70° se lasa cateva zile (3-4) timp in care se va pune in sticlute de capacitate mai mica. Este foarte util in toate afectiunile interne caz in care se poate lua de exemplu cate 20g o data si se poate face acest lucru de trei ori pe zi. Se va lua diluat cu 100 ml de ceai din plante medicinale. Gasiti ulei de brad la plafar util in bai, asa cu prevede prospectul producatorului.

Tinctura din muguri se poate prepara, foarte simplu, acasa. Se pun intr-un borcan 15 linguri de muguri de brad tocati marunt, se adauga doua linguri rasina de brad si 200 ml alcool alimentar, tuica de casa sau vodca, se inchide borcanul ermetic si se lasa la macerat timp de zece zile.
Se strecoara si se pastreaza la rece, in sticle mici, de culoare inchisa. Tinctura, cate o lingurita diluata in putina apa, de trei ori pe zi, in cure de 10, 12 zile, are efecte antiinfectioase si antiinflamatoare in gastroenterite, vome si alte afectiuni digestive.

Decoctul din cetina de brad are efecte deosebite in boli reumatismale, intarirea sistemului nervos, in oboseala fizica si psihica, gripa, raceli si tonifierea generala a organismului. Decoctul se obtine fierband, timp de 10, 15 minute, un kg de cetina de brad in trei litri de apa, apoi lichidul se toarna in apa de baie. Apa din cada nu trebuie sa treaca de talie cand se sta sezut si baia nu trebuie sa dureze mai mult de 15, 20 de minute.
Pentru tratarea faringitei si amigdalitei se sug zilnic, 20, 30 de grame de rasina de brad.

Fumigatiile, prin arderea cetinei si rasinii pe jar, in soba sau pe o tabla pusa pe ochiul de la aragaz, dezinfecteaza si purifica aerul din locuinte.
Mugurii de brad maruntiti se pun cu suc de ceapa rosie cat sa-i acopere apoi se va pune tot atata miere poliflora.Se lasa timp de 15 zile la macerat dupa care tot atata miere poliflora.Se lasa timp de 15 zile la macerat dupa care se strecoara si se va consuma cate o lingurita de trei ori pe zi tot in boli pulmonare.

Mugurii de brad se culeg in cantitate mai mare si se acopera cu apa.Se fierb la foc mic pana cand va scade lichidul la jumatate.Se ia cate o lingurita de trei ori pe zi.

Bai cu ramuri sau muguri – se culege o mana de muguri si ramurele(varfuri) care se vor pune in 3 litri de apa sa fiarba o perioada de 3 ore dupa care se vor strecura.
Cu acest lichid turnat in cada de baie se fac bai in diverse afectiuni pentru refacerea circulatiei deficitare sau contra diverselor infectii sau chiar in cazul accidentelor cerebrale sau paralizii. In aceste cazuri se mai pot adauga la aceste ramuri si frunze de cimbru.
Cu lichidul obtinut ca mai sus se pot face si bai de sezut in cazul hemoroizilor sau ale infectiilor aparatului urinar. Sunt extrem de eficiente mai ales in cazul cistitelor sau altor infectii ale aparatului urinar sau genital. Se vor face in acest caz spalaturi cu irigatorul de catre femei sau la barbati bai de sezut de cate 20 minute, timp de cateva zile.

Rasina si mugurii de brad sunt foarte eficienti in tratarea cistitelor, a infectiilor renale, a infectiilor respiratorii si a virozelor. Descopera mai multe informatii despre efectele si beneficiile risinii si a mugurilor de brad.

Tinctura si extractul de muguri de brad reprezinta o varianta foarte buna a siropului de tuse. Daca te confrunti cu o tuse seaca provocata de agenti alergeni, dar mai ales de o infectie respiratorie, raceala sau gripa.

Consuma in fiecare zi cate o lingurita de miere in amestec cu o lingurita de extract de muguri de brad. Produsul se ia dupa fiecare masa, dupa care cel putin 30 de minute este recomandat sa nu bei apa si sa nu consumi alimente.

O alta afectiune pe care o poti trata cu ajutorul mugurilor de brad este anorexia si lipsa poftei de mancare. Inainte de fiecare masa (cu aproximativ 20 de minute) este recomandat sa bei jumatate de pahar cu apa plata in care adaugi o lingurita cu sirop de muguri de brad.

Mugurii de brad ofera organismului tau o serie de vitamine si minerale esentiale pentru sanatatea ta. Daca te simti slabit si lipsit de energie se recomanda sa urmezi un tratament cu extract natural de muguri de brad pe o perioada de cel putin doua saptamani.

1. Siropul de ace de brad.
Foto:GabrielaFaur.com
De pe ramurile de brad proaspat culese (de cateva ore, pentru a nu avea timp uleiul aromatic sa se evapore) se rup numai acele, care se zdrobesc apoi pe o planseta de lemn, cat mai bine, cu ajutorul unui tocator. Intr-un borcan de sticla cu capac si cu gura larga se pune un strat gros de un deget de miere, apoi se adauga un strat subtire si uniform de ace de brad dupa care un nou strat de miere, si tot asa. In final, deasupra ultimului strat de ace de brad, se pune un strat gros de doua-trei degete de miere, dupa care se inchide borcanul ermetic, cu capacul.
Acest amestec se lasa in camara, intre 2 si 4 saptamani, apoi se scoate si se filtreaza totul, rezultand un sirop extrem de parfumat si cu efecte tamaduitoare deosebite. Acest sirop se poate face si primavara, din muguri, dar cel din ace culese in lunile decembrie si ianuarie este cel mai bogat in uleiuri volatile si, ca atare, are efectele tamaduitoare cele mai puternice in bolile respiratorii.

2. Plamadeala de rasina in alcool.

Rasina de brad se recolteaza foarte simplu, in orice anotimp, prin desprinderea cu cutitul de pe arbore, ea fiind intalnita in toate taieturile scoartei (pentru brad, rasina joaca rolul de antiseptic si cicatrizant). Singura grija pe care trebuie sa o avem este sa nu ranim copacul atunci cand scoatem rasina, care, de altfel, se desprinde relativ usor.
Plamadeala de rasina se obtine astfel: intr-un pahar cu alcool alimentar de minimum 80 grade (altfel rasina nu se dizolva) se adauga trei-patru linguri de rasina de brad, amestecand foarte bine, asa incat ea sa se dizolve perfect. Dupa ce s-a dizolvat foarte bine, se mai lasa 24 de ore ca sa se decanteze, dupa care se filtreaza si se trage in sticlute mici, inchise la culoare.

3. Baile cu cetini de brad.

Se pun doua-trei maini de ramuri tinere de brad, cu tot cu ace, tocate bine, in jumatate de caldare de apa si se lasa la macerat, de seara pana dimineata, cand se filtreaza. Dupa filtrare, maceratul se lasa deoparte, iar cetinile sunt puse sa dea in clocot in trei-patru litri de apa, dupa care se lasa la racit si se filtreaza. In final, se amesteca decoctul astfel obtinut cu maceratul la rece, filtrat anterior. Preparatul obtinut se toarna in apa de baie. O baie cu extract de cetini de brad dureaza 15-20 de minute, iar apa trebuie incalzita progresiv, astfel incat prin porii pielii sa fie absorbite cat mai multe substante active.

4. Unguentul din rasina de brad

Cel mai bun unguent din rasina de brad se obtine acasa, pe baza de unt si ceara de albine. Se pune un pachet de unt intr-o oala si se fierbe pe foc de intensitate medie, inlaturandu-se spuma, din cand in cand. Dupa 15-20 de minute, niste sedimente inchise la culoare se depun pe fundul cratitei, iar untul ramane limpede. Atunci, se ia de pe foc si se trece untul incins, limpede (fara vreun sediment de pe fund) intr-un vas curat, in care se adauga si un bob de ceara de albine, de marimea unei alune, dupa care se amesteca bine.
Cand amestecul de unt limpezit si ceara este omogen, se adauga doua-trei linguri de rasina de brad. Se amesteca la foc mic, pana la omogenizarea completa, dupa care se lasa sa se raceasca putin si se toarna intr-un borcan. Se pastreaza in frigider. Cu aceast unguent se ung locurile afectate, de doua-trei ori pe zi.

Administrarea pe afectiuni:
Amigdalite: sirop de muguri de brad cate o lingurita de mai multe ori pe zi(3-5)luate dupa mese.Compresa locala pe gat cat mai calda cu ceai de muguri de brad.De asemenea cu aceste ceaiuri se pot face si bai.Rasina de brad cu alcool o lingurita in ceai de trei ori pe zi.

Angio-colite: se va consuma ceai din ramurele cate 2 cani pe zi.Mentionam aici utilitatea combinarii cu afine.

Angio-dermite: se poate aplica o alifie cu crema de rasina de brad care este foarte eficienta.Se va aplica de 2 ori pe zi(dimineata si seara)dupa ce s-a spalat locul cu ceai din ramuri de brad.

Boli de rinichi: foarte utile la aceste afectiuni sunt ceaiurile din brad din care se vor consuma cate 2 cani pe zi.Se mai indica sa se faca bai cu esente de brad(de la plafar) sau chiar ungeri locale cu rasina de brad cu alcool.Se mai poate lua cate o lingurita de tinctura de rasina de trei ori pe zi.Este foarte indicata in special in cazurile in care se constata o infectie la nivelul renal.

Boli de nervi: esente de brad(de la plafar)sau baile de brad ajuta la o calmare nervoasa foarte eficienta.Nu se exclud insa nici alte preparate din plante care pot sa contribuie la o mai rapida vindecare.Sunt o serie de plante ca:roinita,sunatoarea,valeriana,talpa gastei,paducel,levantica care se pot folosi cu succes.

Boli pulmonare: aici avem siropul de brad foarte util in toate aceste afectiuni.Mai notam ca se poate folosi de asemenea rasina cu alcool care se va intinde pe o bucata de panza si se aplica pe piept,lucru care va face sa se produca mai rapid vindecarea.Intern de asemenea se poate lua cate o lingurita de trei ori pe zi din aceasta tinctura diluata intr-un ceai.Baile cu esenta de brad contribuie foarte bine si ele la videcare,indiferent ce afectiune este la nivelul plamanului.

Respiratia in aerul curat de brad este foarte indicata de asemenea pentru ca bradul purifica aerul aducand foarte mult ozon necesar in toate aceste boli.

Bronsite: ca la afectiunile pulmonare.

Contuzii: bai cu ramuri de brad si eventual apoi comprese sau cataplasme puse in functie de toleranta individuala si tinute sub pansament sunt foarte utile.Se poate sa se adauge insa si apa de plumb care ar contribui la o mai rapida refacere.

Colite: se va consuma ceai din ramuri de brad pentru efectul care il are pentr a distruge germenii patogeni.Se poate combina foarte bine cu afinele.

Cervicita: bai cu ace de brad sau esenta de brad;intern cate o lingurita de tinctura diluata de trei ori pe zi.

Discopatii: comprese cu alcool cu rasina de mai multe ori pe zi calmeaza durerile,reduc inflamatia si prin aceasta aduc vindecarea.
Dureri diverse: aici se va aplica in functie de toleranta individuala tinctura de ulei de cate ori este nevoie pentru calmarea durerii.Se pot face si bai locale sau generale cu crengute de brad sau se vor aplica cataplasme cu aceste crengute.

Eczeme: crema cu rasina de brad aplicata o data pe zi dupa ce s-a spalat local cu apa de la ceaiul din cetina de brad mai concentrata.Este un tratament foarte eficient.

Enterocolite: aceleasi ca la colite.

Faringite: la fel ca la amigdalite.

Furuncule: in faza de coacere se vor aplica pe locul respectiv comprese calde cu ceai din ramuri de brad.Dupa ce s-a colectat puroiul se va pune alcool cu rasina de brad care ajuta la vindecare.

Gripa,guturai: acelasi tratament ca la amigdalite.

Hemoroizi: se vor face supozitoare cu rasina si se fac bai locale cu ceai de brad dupa fiecare scaun.

Infectii ale pielii: se va unge local cu ceai din brad sau chiar tinctura de rasina daca se suporta.

Infectii urinare: se va bea ceai de brad de 2-3 ori pe zi.Se poate consuma si alcool cu rasina.Se ia tot de 2-3 ori pe zi diluat in ceai.

Nevroze: ca la boli de nervi.

Nevralgii: ca la dureri diverse.

Paradontoza: de mai multe ori pe zi se va tine in gura alcool cu rasina diluat in ceai.

Paralizii: bai locale sau generale cu esenta de brad sau cu ramurele de brad.Baile se vor face zilnic calde nu fierbinti.Se mai poate adauga si masaj cu esente de brad care este foarte eficient daca se executa de un profesionist.

Purpure: intern,tinctura cu rasina cate o lingurita de trei ori pe zi.Local se va pansa cu aceiasi solutie.

Rani pe colul uterin: bai si spalaturi vaginale cu ceai din ramurele sau muguri de brad.Pentru aceasta se face un ceai mai concentrat din 4 linguri la 500ml apa se va fierbe timp de 15 minute.Se va strecura si se fac spalaturi cu irigatorul zilnic.Se mai pot folosi de asemenea cate un ovul de rasina pe zi dupa o spalare in prealabil.Se va continua pana la deplina vindecare.

Rani anale: supozitoare cu rasina de brad unul pe zi si bai de sezut dupa fiecare scaun cu ceai de brad.

Rani externe si rani purulente: se va aplica dupa spalare,unguent cu rasina de 
brad.Este unul din preparatele cele mai utile in asemenea cazuri.

Reumatism: bai calde cu esenta de brad pot sa vindece si rasina cu alcool in asemenea cazuri.

Tulburarea permeabilitatii capilare: bai calde cu esenta de brad,intern de trei ori pe zi cate o lingurita de rasina cu alcool diluat.Frectii locale cu esenta de brad.

Tuse: se va lua de mai multe ori pe zi sirop de muguri de brad.

Ulcere de gamba: ungeri locale cu rasina de 2 ori pe zi dupa ce s-a spalat local cu ceai din ramuri de brad.

Ulceratii cronice: acelasi tratament ca la ulcerele de gamba.

Vanatai: comprese reci cu ceai de ace de brad sau din ramurele.In acest caz se mai poate adauga si apa de plumb sau ceai de brusture.


O, brad frumos...si sanatos!



Ramurile, mugurii, rasina, aerul din preajma coniferelor sunt minuni ale naturii care ajuta in tratamentul bolilor de sezon


Bradul este pentru romani un arbore sacru si leac intr-o multime de boli. Scaldatorile cu cetini de brad erau folosite pentru intarirea celor slabi si a convalescentilor, pentru tamaduirea durerilor de oase si de piept. Rasina vindeca reumatismul, infectiile, ranile si arsurile. Mireasma bradului era considerata un adevarat elixir in bolile de plamini. Pe timp de iarna, exista obiceiul ca, la capul bolnavilor de piept, sa se puna ace si cetini de brad, proaspat zdrobite. in satele de munte, era folosita rasina de brad pentru fumigatii in biserica, dar si ca leac care alunga boala, necazul si spiritele rele. Bradul este o comoara pentru sanatate si azi, ca ingredient in preparate obtinute in laborator, dar si acasa.

Sirop din ace sau muguri

Bradul este folosit in fitoterapie pentru o multime de preparate care rezolva sute de boli pulmonare, respiratorii, ale aparatului urinar, reumatism. Folosim de la acest copac verde aproape tot: acele, rasina, mugurii, lemnul, crengile tinere, conurile, emanatiile din aer. Din brad se prepara siropuri, infuzii, tincturi, uleiuri, alifii tamaduitoare. Cum in zona noastra bradul e un arbore des intilnit, ori de cate ori avem ocazia sa ne plimbam prin padure, e bine sa aducem acasa din darurile bradului pentru a le folosi la nevoie in tratarea unor boli. in primul rand, acele de brad sunt cele cu proprietati terapeutice recunoscute. Dupa ce le-am cules, in cateva ore, trebuie sa trecem la prepararea leacului. Le zdrobim, apoi le asezam intr-un borcan in straturi alternative cu miere. Se inchide borcanul ermetic si se lasa acest amestec in camara, de la doua la patru saptamani, apoi se filtreaza totul, rezultand un sirop extrem de parfumat si cu efecte tamaduitoare deosebite. Pe vremuri, vasul era de lut si se ingropa in pamant. Acest sirop se poate face si primavara, din muguri, dar cel din ace culese in lunile decembrie si ianuarie este cel mai bogat in uleiuri volatile si, ca atare, are efectele cele mai puternice in bolile respiratorii.

Indulcitor de sezon

Siropul de brad mai poate fi obtinut si prin fierbere. Dupa ce acele sunt zdrobite, se aseaza intr-o cratita incapatoare. Se adauga un litru de apa si un kilogram de zahar, la 500 g ace. Se da in clocot 40-45 de minute, pana devine de consistenta mierii. Siropul e legat cand face baticute deasupra. Se strecoara preparatul si se pune in sticlute. Dupa racire, se pastraza in frigider. Se mai poate adauga o lingurita de zeama de lamiie. E un sirop tonic si energizant, bun in orice sezon, dar mai ales iarna, cand e remediu eficient in tuse. Mai e de ajutor si in caz de oboseala intelectuala si migrene, ajuta la scaderea apetitului pentru dulciuri, in sterilitate la femei si imunitate generala. Se vor lua zilnic cate 2-3 linguri, inainte de mese, diluate in apa plata sau ceai fierbinte. cateva lingurite de sirop de brad pe stomacul gol redreseaza valorile glicemiei si regleaza activitatea nervoasa. Siropul de pin, expectorant si calmant, este adjuvant in astm bronsic, tuse, bronsita, laringita, unde deblocheaza caile respiratorii, trateaza afectiuni ale aparatului genital. Siropul de molid este indicat in reumatism articular. Tenul obosit se trateaza cu o masca cu sirop de molid, brad sau pin, care se lasa sa actioneze 20 de minute. Are efect reconfortant si revigorant. Acum, in plin sezon al gripei, luati o lingurita de sirop de brad de 5 ori pe zi, timp de doua saptamani, si veti fi feriti de virus.


Fiertura de cetina

Crengutele tinere de brad sunt si ele folosite in tratamente naturiste, in amestec cu varfuri de pin. Se prepara o fiertura care intareste organismul si sporeste imunitatea. Se spala bine si se taie marunt trei crengute tinere, din varful pinului, si 6-8 crengute de brad de lungimea palmei. Turnati peste ele trei litri de apa de izvor (sau plata). Se fierbe o ora si jumatate la foc mic. Apoi se acopera vasul pana a doua zi. Se repeta fierberea in acelasi mod, a doua si a treia zi. in total, trebuie sa fiarba exact 5 ore. Dupa ce se raceste, decoctul se toarna in sticle si se pastreaza in frigider. in bratrini se spune ca tratamentul se face in zilele cu luna plina, luandu-se cate un pahar de patru ori pe zi, la 30 minute dupa masa, iar copiii, cate o jumatate de pahar. Cura dureaza 14 zile si are bune rezultate in afectiuni ale tractului digestiv, ficat, rinichi, curata uretra. Este foarte indicat pentru cei suferinzi de stenocardie, infarct miocardic, tuberculoza, avitaminoza, constipatie, dupa interventii chirurgicale. Extern, frecand pielea capului cu decoct de brad, putem sa inlaturam matreata. Prin clatirea gurii, se inlatura mirosul neplacut.

Paduri vindecatoare

Padurile de conifere s-au dovedit ultile in nevroze si afectiuni respiratorii. Plimbarile prin aceste paduri au efecte linistitoare asupra psihicului. Aerul, incarcat cu diferite elemente (ioni negativi, esente terpenice si alte principii volatile), prezinta o actiune antiseptica si stimulanta asupra respiratiei.

Mierea de brad, bun antiseptic


Mierea de brad, molid, pin, jep, larice se obtine din mana depusa pe ramuri si pe ace, recoltata ulterior de catre albine. Mierea de mana de conifere contine: monoglucide (glucoza, fructoza), uleiuri eterice, rasini, terebentina, inhibina, enzime, saruri minerale. Prezinta proprietati antiseptice si antiinflamatorii, atit pentru aparatul respirator cat si pentru cel urinar. Stimuleaza diureza si este laxativa. Apiterapia, recomanda in mod special mierea de brad si de molid in bronsita, diferite infectii ale cailor respiratorii, constipatie si ale aparatului urinar. Acest sortiment de miere este de mare folos atunci cand se foloseste ca indulcitor natural al ceaiurilor pectorale.

Leacuri populare

- Imunitate: se taie marunt doua pahare de ace de brad, se amesteca cu un pahar de fructe de maces si un pahar de coji de ceapa. Amestecul se fierbe in trei litri de apa, timp de 10 minute, se raceste si se strecoara. Se mai adauga 1,5-2 litri apa si se mai fierbe o data, se strecoara. Se beau cate 2-3 pahare pe zi.
- Insomnie: un buchet din crengi de brad se pune intr-o vaza cu apa, linga pat. Sau se confectioneaza o pernuta care se umple cu ace de brad, 2-3 crengute de menta, 3-4 flori de hamei, de levantica sau de musetel si cateva petale de trandafir.
- Dureri in articulatii: o lingura de ace tocate se pune in 150 ml apa, se aduce pana la punctul de fierbere, se lasa pe foc 20 minute si se strecoara. Se inmoaie in fiertura o tesatura de lana, se stoarce, se aplica pe articulatia bolnava si se tine 30 minute.
- Raceala: se fac frectii cu ace de pin amestecate cu tuica, sare, rasina de pin si iod.
- Septicemie: se fierb seminte de brad in apa. Se bea cate o cana la intervale de 3-5 ore.
- Ten palid: inhalatii cu decoct din cetina sau muguri.
- Bere antiscorbutica: in doi litri de bere proaspata se toarna 30 g muguri de grad, 60 g radacini de hrean si 30 g frunze de hrean. Se macereaza timp de 5-7 zile, agitand zilnic. Se strecoara si se beau zilnic cate 50-70 g pentru efecte antiscorbutice, aperitive si diuretice.
- Cura de slabire: se consuma trei muguri de pin proaspeti cu cinci minute inainte de fiecare masa.
- Insuficienta ovariana: se iau zilnic 10-15 lingurite de sirop de muguri de pin in miere, in cure de minimum 30 de zile.
- Gatroenterita: se inmoaie o bucatica de paine intr-o lingurita de tinctura de muguri de brad si se inghite pe stomacul gol.
- Tabagism: se administreaza, o data la patru ore, o jumatate de lingurita de tinctura de rasina de brad, amestecata cu o lingurita de miere de salcam.
- Sete: ciobanii culeg mugurii cu lungimea de doua degete si ii mesteca in timpul lungilor deplasari prin munti, ca sa le potoleasca setea si sa-i fereasca de bolile pulmonare.

Remedii din rasina

Rasina de brad este cel mai accesibil medicament vegetal proaspat al sezonului rece. Se acumuleaza pe trunchiul arborelui, acolo unde acesta a fost ranit, ea avand rol de dezinfectant si cicatrizant. Rasina se desprinde de pe trunchi cu ajutorul unui cutitas doar de acolo unde stratul este gros si nu mai este nevoie sa razuim trunchiul. Se poate depozita in pungi de plastic, dar nu mai mult de cateva zile. Rasina poate fi consumata in scop curativ ca atare sau, pentru a proteja dantura (substantele din rasina ataca smaltul dintilor), poate fi preparata cu alcool. Plamadeala de rasina se obtine foarte simplu: intr-un pahar cu alcool alimentar de minimum 80 de grade, se adauga trei-patru linguri de rasina de brad, amestecand. Dupa ce s-a dizolvat foarte bine, se mai lasa 24 de ore sa se decanteze, dupa care se filtreaza si se trage in sticlute mici, inchise la culoare. Plamadeala de rasina si alcool ajuta in tratamentul cistitelor si nefritelor. Se ia o lingurita de preparat, diluata cu putina apa, de trei-patru ori pe zi, pe stomacul gol. Pentru rezultate si mai bune, puneti la fiecare doza de plamadeala in alcool de rasina de brad cate o lingurita de tinctura de ienupar. Durerile de git, amigdalitele, faringitele, esofagitele trec daca se mesteca si se suge o lingurita de rasina, lasand-o sa alunece cat mai incet pe git. Se poate face si o gargara cu plamadeala de rasina in alcool. in tratamentul cancerului de git, sugerea unei bucati de rasina de brad pe stomacul gol are rol adjuvant.

Tincturi aromate

Tinctura din rasina se obtine din 3-4 linguri de rasina, macerate timp de 3-4 zile intr-un borcan cu 200 ml alcool 80 de grade. Tinctura de brad poate fi preparata si din ace sau muguri. Se zdrobesc si se pun in borcan. Se acopera cu alcool alimentar. Se lasa la macerat vreme de doua saptamani intr-un loc insorit. La expirarea timpului, se strecoara si se pune lichidul in sticlute inchise la culoare. Tincturile de brad, molid si pin sunt eficiente in afectiuni ale aparatului uro-genital, tuse, colita de fermentatie. Cea de brad ajuta la raceala si gripa. Se ia cate o lingurita cu tinctura de rasina de trei ori pe zi, dizolvata intr-o cana cu apa sau infuzie de coada calului. Are proprietati antiinfectioase si cicatrizante. Tinctura de pin trateaza ranile, pe care le dezinfecteaza si le grabeste vindecarea. Tinctura din muguri e recomandata in voma si alte afectiuni digestive. Bune efecte au si masajele pe timple si pe frunte in caz de ameteli, dureri de cap si vertij. Cistita, microlitiazele urinare, nefrita se trateaza cu tinctura de muguri de pin, din care se ia cate o lingurita diluata intr-un pahar de apa, de 3-4 ori pe zi. O cura dureaza 10 zile, putandu-se relua de cate ori este nevoie.


Alifii si uleiuri pentru masaj si inhalatii

Din rasina se pot prepara unguente eficiente in uz extern. Cu alifia se ung locurile afectate, de doua-trei ori pe zi, pentru tratamentul arsurilor si ranilor, a hemoroizilor, a negilor. Tot pentru negi, se poate lipi cu un plasture o bucata de rasina direct pe piele, pentru 24 de ore. Uleiul de brad este un alt medicament pe care-l ofera acest conifer. Este bun pentru raceala, stare febrila, reumatism, faringita, bronsita, afectiuni ale aparatului urinar. Se pun la incalzit 150 ml ulei de masline. Se adauga o lingura de rasina de conifere si se amesteca. Dupa racire, se filtreaza si se pastreaza la rece. Se mai poate prepara din 200 g ace de brad sau pin zdrobite, cu 20 ml de alcool alimentar. Se lasa pana doua zi, dupa care se adauga 200 ml de ulei de masline si se fierbe totul pe baie de apa cam trei ore. Uleiul este foarte bun pentru masaj in zona toracica, la raceala. cateva picaturi de ulei de brad puse in apa fiarta degaja vaporii necesari inhalatiei. Decongestioneaza caile respiratorii si are efect calmant. Pentru cei cu reumatism, se recomanda masarea zonei dureroase cu ulei de rasina de brad in fiecare seara. Pentru afectiuni ale aparatului urinar, se iau cate doua picaturi de ulei pe un cub de zahar de 2-3 ori pe zi. Evaporarea lenta a vaporilor din uleiul eteric parfumeaza placut si linistitor incaperile.

Baie cu miros de brad

Uleiul eteric din brad, picurat in apa de baie inainte de culcare va avea efect extraordinar in tratarea nevrozei cardiace si a unor afectiuni pulmonare. Mai putem face baie si cu cetini de brad. Se pun doua-trei miini de ramuri tinere de brad, cu tot cu ace, tocate bine, in jumatate de caldare de apa si se lasa la macerat, de seara pana dimineata, cand se filtreaza. Dupa filtrare, maceratul se lasa deoparte, iar cetinile sunt puse sa dea in clocot in trei-patru litri de apa, dupa care se lasa la racit si se filtreaza. in final, se amesteca decoctul cu maceratul la rece. Preparatul obtinut se toarna in apa de baie. O baie dureaza 15-20 de minute, iar apa trebuie incalzita progresiv, astfel incat prin porii pielii sa fie absorbite cat mai multe substante active. Baia cu extract de cetina de brad e excelenta in reumatism, artrita. Imediat dupa baie, bolnavul se poate unge cu alifie de rasina de brad si i se da sa bea ceai fierbinte de soc cu maghiran. Baile pot fi partiale sau complete si se pot face de doua-trei ori pe saptamana. in astenie, convalescenta, dureri musculare, se fac si frictionari usoare cu alifie de rasina de brad pe talpi, pe miini, pe umeri. Pentru prevenirea racelilor si gripelor, se fac de de doua ori pe saptamana bai cu cetini de brad. Copiii care se imbolnavesc usor se pot intari cu bai cu infuzie de muguri de brad. Tenul palid se trateaza cu o baie de aburi de muguri de brad.

Cataplasme, ceai, fumigatii

Cataplasmele si compresele cu plamadeala de rasina ajuta in caz de plagi care nu se inchid, luxatii si fracturi care se vindeca greu. Medicii populari care indreapta oasele recomanda o compresa cu rasina in alcool, la 30 de minute dupa tratament. Ca adjuvant in scleroza in placi, se folosesc acele proaspete de brad. Se zdrobesc, apoi se invelesc in tifon si se aplica pe sira spinarii, vreme de cel putin o ora. Problemele legate de glanda tiroida si inflamatiile dureroase ale ganglionilor se trateaza astfel: se pune o cataplasma cu ace de brad pe gat si se tine peste noapte. Cetina si rasina se pot arde pe jar. Fumigatiile contribuie la dezinfectarea si purificarea aerului in locuinte. Mugurii de conifere contin ulei eteric, taninuri si vitamine, intervenind in gastroenterite, litiaza biliara, colici abdominali la frig, infectii intestinale, colite de fermentatie, vome, diaree, balonari, parazitoze si lipsa poftei de mincare. Infuzia din muguri de brad se obtine din doua linguri de muguri si 250 ml apa clocotita. Se lasa sa infuzeze 10-15 minute, se strecoara, se indulceste cu miere de albine si se consuma cate 2-3 ceaiuri pe zi, dupa mesele principale, intr-o cura de 3-4 saptamani. Va avea efecte uimitoare in bolile pulmonare (gripa, raceala), boli nervoase, renale si digestive. Cu infuzie din muguri se fac inhalatii timp de 5-10 minute pentru activarea circulatiei sangelui spre cap si pentru redarea tonusului la tenurile obosite. Dupa inhalatie se tine capul acoperit inca 30 minute si se evita frigul sau curentul timp de trei ore.

Precautii si contraindicatii

Produsele din brad si molid nu sunt toxice. Cu toate acestea, exista persoane care manifesta alergii la compusii volatili din aceste conifere. inainte de a incepe un tratament cu produse pe baza de conifere, este necesar sa facem un test, administrand intern sau aplicand pe piele cateva picaturi de tinctura. Apoi urmarim reactia. Daca apar senzatii neplacute de iritatie, inflamatie, trebuie renuntat la tratament. Administrarea interna a preparatelor din molid sau din brad nu este indicata in bolile respiratorii cronice, indeosebi in astmul bronsic evoluat si silicoza.
Info.Carlibaba.Bucovina.Online

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile dumneavoastra aici!

Comentariile injurioase sau care conțin cuvinte obscene, vor fi șterse,de asemenea și comentariile care aduc atingere demnității!

Comentariile care sunt postate cu scopul de a face reclamă sau care conțin linkuri spre site-uri vor fi șterse, de asemenea tot ceea ce este reclamă directă sau mascată, va fi șters!

Info.Carlibaba.Bucovina.Online

Postări populare

Adauga Gratuit Page Rank Check pentru site-ul dvs!

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service

Lista mea de bloguri

Retete culinare. De dulce, de post si pentru toate gusturile.

Ziarul.toate bloguril.ro

Ziarul

Cel mai popular blog de muzica.

Monden.info

Postări populare

Lista mea de bloguri

Etichete

„aspectul ţării (1) "Azi în Timişoara (1) “Iarna la săniuş” (1) 0Grade (1) 1 martie (3) 1 noiembrie (1) 100 de ani (1) 100 de milioane (1) 110 milioane de euro (1) 13 Nuanţe de Român (1) 13 romani de succes (1) 15 ani de la mineriada (1) 15 zile (1) 156 de ani (1) 16 octombrie (1) 17 decembrie 1989 (1) 19 (1) 19 mai 2015 (1) 19-21- februarie (1) 1920 (1) 1990 (1) 1992 (1) 1996 (1) 1decembrie (1) 1Decembrie ziua în care România a devenit stat national unitar (1) 20 de cazuri (1) 2002-2011.Statistici..INS (1) 2011 (1) 2012 (2) 2014 (1) 2015 (2) 2016 (2) 2016. (1) 2019 (1) 21 decembrie 1989 (1) 21 februarie (1) 21 Octombrie:Ziua in care Romanii isi cer unirea (1) 22 aprilie 2013.Un barman din Carlibaba a fost bătut şi prădat de catre trei localnici (1) 23-24 iunie (1) 25% (1) 27 de ani de la declansarea Revolutiei (Galerie foto) (1) 3 brasoveni (1) 3 mai mult in luna septembrie (1) 3 stele. (1) 3.500 de ani (1) 30.00 de vizitatori (1) 40 de kilometrii (1) 40 de mucenici (1) 450 de milioane de utilizatori Firefox (1) 5 motive să cumperi mâncare produsă în Romania (1) 50.000 de oameni (1) 560 arbori (1) 6 Ianuarie: (1) 600 de colindatori (1) 64 de ani (1) 64 morti (1) 7 februarie (1) 70 de ani (1) 8decembrie (1) 8martie (1) 9martie (1) A aparut Yahoo Messenger 11 (1) a facut KO un trecator mistocar (1) A nascut un baietel mort (1) a pierdut un OM de nădejde (1) A sasea zi (1) a treia (1) abuz în serviciu (1) academiceini (1) Acasa (1) accident (6) Accidente dramatice.Oameni care s-au nascut a doua oara (1) Accidente haioase (1) acia: un monovolum cu 7 locuri (1) acord (1) ACTA (1) activitatea ALRO se va putea opri in urmatoarele trei luni (1) Activități (1) actori (1) Acum putem afla persoana care ne suna cu numar ascuns (1) Adela Pârvu (1) Adevarul despre imensa avere a lui Papp Simon (1) Adevăr (1) Administratia de Meteorologie (1) Administrator (1) Aer pur. (1) aeriana (1) aeroterma (1) Afla ce surprize pregateste anul 2013.ZodiacUrania... (1) Agentii de la circulatie te pot opri instantaneu fara sa-ti puna viata in pericol-video (1) agresiuni sexuale (1) agrise (1) Aici aveti cateva trucuri ca să te trezeşti mai uşor dimineaţa (1) Ajun (1) Ajunul (1) albania (1) alcol (1) alegeri (2) alegeri 2014 (1) alegeri regionale (1) Alesul (1) Alexandra Stan (1) Algocalminul şi alte calmante se vor vinde numai pe reţetă (1) alimentarea cu apa (1) alimente (1) Alina Mihaescu (1) ALRO (2) Amazon (1) amânari (1) Ambasadorul germaniei (1) Amenintari cu drujba (1) amenzi (1) amenzi grele (1) amenzi neplatite (1) american (1) Americani (1) Analfabeții nu vor mai putea susține examenul pentru permisul de conducere! (1) Anca Cioltan (1) anchete (2) android (1) andruta (1) ane Riches (1) anemie (1) angajamente (1) angajatori (1) Angela Merker (1) Angelica Flutur (1) Anii 80 (1) Anii80-90 (1) animale (1) ANM (1) Antena 3 (1) antiinfecţioase (1) antioxidanti naturali (1) anul nou (4) anul sarpelui negru (1) anul viitor. (1) Anulat (1) anunt (1) anunt facut cu putin timp in urma. (1) Anuntul soc facut de cei de la Microsoft (1) anunturi (1) apa (2) apa de masa (1) apa minerala (1) Apasa pentru a vedea o drama(Video) (1) Apă (1) ape minerale (1) Apele de suprafață (1) aplicatii (1) arad (2) arata persoana (1) Arbore (1) Arbori (2) Ardeal (1) Arestari la Paris (1) Arginti din Cartea Sfanta (1) Arheologi (1) arhitectura traditionala (1) Arhiva. (1) armata (1) arme (1) arsenic (1) ascultata (1) asfalt (1) asfaltare pe ninsoare (1) Ask.com (1) asociatie (1) Asocierea (1) asta-noapte. (1) astăzi mi-ai furat votul (1) astepari (1) asteptari (1) Astrale (1) Asus 1015P-BLK084S (1) aşteptaţi la Putna (1) ateliere (1) atentat (1) Atentie unde parchezi (1) Atentionare (1) aur (1) Aurie (1) Austria (2) Autocar (1) autorizatie isu (1) Autotehnorom (1) autoturisme (1) avere (1) Averea lui Andruta si Lixandra Ceausescu (1) avertisment. (1) aviz isu (1) ănchisa (1) ba (1) Bacteri (1) bacterii (1) bagati in ceata. (1) Bai Corlatenee (1) Baia Borsa (2) baia mare (1) Baiatul care a cucerit publicul in timpul unui concert (1) Baile Herculane (1) baku2015 kaiac romania jocurile europene 2015 (1) Balea Lac (1) balnear (1) Banat (1) banc (2) Bancuri (3) bani (1) Barack Obama (1) barbat (1) barbati iresponsabili (2) Basescu (2) Bataie de joc si cozi interminabile la usile medicilor (1) batalie carlibaba batalie bucovina primul razboi mondial austro ungari rusi legionari polonezi (1) Batrana jefuita de 17.000 de lei. Banii fusesera tipariti inainte de 1989 (1) Baza Militara (1) Bărbat salvat de echipaje de la Jandarmerie (1) beata (1) beatificare (2) Bebelusul si un cainele Husky (1) Bega (1) beijing bucovina canta cucu-u bucovina china moldova romania traditii romanesti (1) Benzina (2) benzina şi motorina (2) Berbec (1) Berlin (1) beta (1) beti (1) beton turnat pe ninsoare (1) Bianca Felseghi (1) Binladen (1) bio (1) biserica (2) biserica de lemn (1) Biserici și mănăstiri celebre din România (1) bisericile catolice (1) Bistrita (5) bistrita aurie (1) Bistrita Aurie. (1) Bistrita Nasaud (4) bistrita. (1) Bistriţa (1) bistrița aurie (2) Bistrița Năsăud (1) BITDEFENDER FREE EDITION (1) blastingnews (1) blocaje rutiere. (1) Blog (1) BMW X5 (1) Boboteaza (1) Bogdan Diaconu (1) Borsa (6) Borsa. (3) Borsec (1) Borseni (1) Borşenii vor ieşii din nou în strada!Proteste la Borşa (1) Bosanci (1) Botez sexi la Ploiești (1) Botosaneanca (1) Botosani. (1) botus (1) Braconaj (1) braconieri (1) braconieri şi hoţi de lemne (1) brad (1) Braileanca si becul (1) brasov (2) Brasov. (1) Breaza (1) Britanici (1) Brodina (1) brosteni (2) browser (1) Browser-ul de web. (1) brutarii (1) bucate (1) bucati uriase de gheata (1) Bucovina (41) Bucovina – Ghid turistic (1) Bucovina – Ţara Fagilor (1) Bucovina a ajuns în Capitala (1) Bucovina Fratii Botnari (1) bucovina frumuseti naturale (1) Bucovina la Inaltime - Monumente UNESCO (1) Bucovina mandra floare (1) Bucovina mea iubita (1) Bucovina. (6) BucovinaCatedrala Naşterea Maicii Domnuluifilmare aerianaGura HumoruluiHotel Best Western BucovinaPrimaria Gura HumoruluiRomâniaSuceava (1) BucovinaDN 17dronafilmare aerianafilmare cu dronaGoProIacobeniMestecanisPasul MestecanisRomâniaSuceava (1) bucovineni (1) Bucovinenii de pretutindeni. (1) Bucşoaia (1) Bucuresti (3) bucuresti. (2) bucurii (1) budapesta (1) bulgaria (2) Bunica Bate Toba (1) Bunicuta dansatoare (1) Burdujeni (2) Cacica (2) Cacica şi Hagigadar (1) Cadavru în coşciug (1) caderi abundente zapada (1) cadouri (1) Cainele cantaret (1) Cainele ciobanesc care hraneste un miel orfan (1) Calator prin Bucovina(video) (1) calător (1) calendar (4) calendaristice (1) Calimani (1) calitati (1) Camere Mio pentru automobil (1) campania electorala (1) Campania YES LA VOT (1) CAMPANIE (1) Campulung (1) campulung moldovenesc (1) canalizarea (1) canicula (1) cantec (1) capcană (1) Caprioare (1) care leaga Bucovina de Maramures in topul celor mai proaste drumuri (1) care trebuie vizitate. (1) Carliba (1) Carlibaba (37) Carlibaba istoric (1) Carlibaba-Iacobeni. (1) Carlibaba-Moisei. (1) Carlibaba. (1) Carllibaba (1) Carmen Avram (1) Carnati afumati (1) carnaval (1) Carpatii de Curbura (1) Carpatii Meridionali (1) Carpatii Orientali (1) Carpații Orientali (1) carte (1) Casa (2) Casa Muntelui (1) Casă distrusă de un incendiu pus intenţionat (1) Cascada Băuca (1) Cascadele Tihu şi Băuca (1) case (1) case incondeiate. (1) Case ţărăneşti de peste 100 de ani (1) castigatori. (1) castiguri (1) Catelul care imita omul (1) Cateva din cele mai funny si amuzante faze filmate... (1) Cateva din motivele care Bucovina trebuie vizitata (1) Cateva lucruri care s-ar pute sa nu le stii despre Dictionarul Explicativ al Limbii Romane(DEX) (1) Catolici (2) Catolicii (1) catredala (1) Catun (1) cauciucuri (1) cauciucuri de iarna (1) cauciucurile de iarna pot fii obligatorii si inainte de intai noiembrie (1) cautari (1) Cazare (1) Cazinou (1) Cazinoul (1) Cărlibahuluimaramures şi Ardeal (1) Cârlibaba (8) Cârlibaba şi Ciocăneşti (1) Cârlibaba. (1) Ce fac japonezii pentru bani? (1) Ce mai mancam azi (1) Ce se afla in padurea Baciu?Un loc misterios din Romania (1) Cea mai bolnava reclama (1) Cea mai haioasa petrecere a burlacilor (1) Cea mai lunga Poteca (1) cea mai mare aberaţie realizată cu fonduri UE (1) cea mai mare sarbatoare. (1) Cea mai tare compilatie video din Romania (1) CEA MAI TARE FARSA PE PLAJA (1) cea mai tare reclama (1) cea mai veche (1) ceausescu (1) cel mai degradat drum din judetul Suceava (1) cel mai frumos drum din lume (1) Cel mai frumos film despre România (1) Cel mai frumos sat din România (1) Cel mai înalt brad din România are 63 de metri (1) Cel mai meserias agent de circulatie (1) Cel mai prost conducator de moped (1) cel mai prost drum naţional din judeţ (1) cel mai pur aer (1) Cel mai talentat pictor din lume (1) Cel mai tare tobosar (1) cele mai frumoase destinatii de vizitat. (1) Cele mai frumoase locuri din Romania care trebuie vizitate (1) Cele mai frumoase sate din Bucovina (1) cele mai sigure programe antivirus (1) Cele mai tari farse cu tenta sexuala (1) Cele mai traznite fotografii (1) celebrul actor din filmul Iisus din Nazaret (1) Centralele eoliene (1) centura IBF (1) ceramica (1) Cercetatori (1) Cerna (1) Cernăuţi (1) certificat de sustenabilitate (1) certificatul de nastere al moldovei (1) cetate de scaun (2) cetatenii din zona au oprit camioanele cu lemne (1) cetină (1) Chanel 4 (1) China (1) Chinezii au cel mai rapid tren din lume: merge cu 400 km/h (2) cicatrizante (1) cinci sute (1) cine nu ne vrea (1) Ciocanesti (12) Ciocănesti (1) Ciocănești (1) Ciorba Radauteana (2) Ciorba rădăuţeană şi tocăniţa de hribi (1) ciorrba de salata (1) ciprian porumbescu. (1) circulare (1) circulatie (2) ciuperci (1) Civilizaţii vechi (1) clanuri (1) Clatite din Bucovina (1) clopote (1) clopotele (1) Clostridium (1) CNADNR (2) CNADNRDN 18Iacobeni - Moisei (1) cnair (1) CNDAR (1) CNSAS (1) coacaze vitamina c cancer stomac vitamine minerale memorie ochi infectii intestine gat digestie antioxidanti (1) Coafezul ferrmecat (1) cod civil (1) Cod Galben (1) cod portocaliu (1) Cod rutier (2) codrii (1) codul muncii (1) codul rutier (1) Codul Secret (1) coduri (1) Colectiv (1) Colegiul Alexandru cel Bun (1) Colegu’ vine în sprijinul șoferilor din România (1) colibita (1) Colibița (2) Colindatori (2) Colinde (2) Colinde de craciun Video (1) Colindul Romanesc care a ajuns hit in Asia (1) Colonizarea Bucovinei si a comunei Carlibaba.Primii colonisti germani (1) Colt de rai (3) Comemorare (1) Comoara de la Lucina (1) comoara hutulilor (1) Compania Facebook (2) competitii (1) Compilatie (1) complex monahal (1) Computer (1) comuna (1) comuna muzeu (1) comuna sant (1) comuna suceveană şcheia (1) comunicat de presa. (1) comunism (1) Comunitatea comunei Carlibaba (1) concurs (1) concurs naţional (1) Condiții meteo (1) Condoleante familiei Doctorului Gordan (1) Conducător (1) Conducea nestingerit un camion pe un drum national fara a avea permis (1) conectare (1) confiscari (1) Constantin Lacatusu. (1) constructii (1) Consulat (1) Consumatori electrici (1) contrabanda (2) contrabariton (1) contracte (1) Contractul de modernizare a drumului spre Maramureş (1) contrafacut (1) contrcte (1) copii (3) Copilăria (1) Corea de Nord a efectuat cel de al treilea test nuclear (2) corupţie primărie (1) Cotatia barilului (1) cotroceni (1) Cozonaci (1) Craciun (6) Craciun Fericit! (1) Craciun fericit! Mesaje de Craciun (1) Craciun in Bucovina (1) CraciunBucovina (1) Craciunul Copiilor. (1) Crapa pietrele. (1) credinciosi (1) creier (1) Crestini (1) Crestinii Catolici (1) crestinii Protestanti (1) critica (1) Crucea (1) Crucea. (1) cu Cristian Tabără (1) cu permis de conducerefals (1) Cu Pluta (1) Cu securea pe terenul de fotbal (1) Cu tigaia-n spate (1) Cucuteni (1) Culmea soferiei (1) culori (1) Cum arata in 2013 (1) Cum arată cel mai prost drum naţional din România (1) Cum isi ara taranii rusi pamintul(video) (1) Cum mai castiga romanul un ban in plus (1) Cum poti scapa rapid de mahmureala (1) Cum poti testa un airbag (video comic) (1) Cum puteti verifica daca sunteti Asigurati la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate? (1) Cum s-a împărţit patrimoniul sindicatelor (1) Cum se distreaza copii din ziua de astazi? Video (1) Cum se fabrica - Dacia Logan II si Sandero II uzina Renault Mioveni(Video) (1) Cum se produce un automobil BMW (1) Cum te poti razbuna pe Porumbei (1) cumparat din Italia (1) Cumpene (1) cunoastelumea.ro (1) cupa momndiala (1) Cupa Mondiala de sanie pe pistă naturală (1) cupru (1) cupru şi zinc la mina (1) Da Fleiva (1) Daca ai viruși pe calculator (1) daci (1) dacia duster (1) dacia duster prin zapada (1) DailyMail (1) Dan Acibotarita (1) Dan Coman (1) Dan Pavaloiu. (1) dar ingroapa o fetita (1) dar preferat de contrabandişti (1) dar și mai dezamăgit de funcționalitatea procesului de vot din străinătate (1) Datini (1) de acum 50-70 de ani (1) de ars cauciucuri (1) De ce femeile singure sunt topite dupa barbatii insurati (1) De ce traiesc femeile mai mult decat barbatii (1) de conducere (1) de Craciun (1) De Paști în Bucovina (1) de tine (1) dealer (1) dealeri (1) deblocat (1) decembrie (2) Decembrie cu zăpadă în Bucovina și Maramureș(FOTO) (1) Decizie fara precedent a Bisericii (1) decizii (1) declaratie (1) declarație (1) dedicație catrre politicieni (1) Defecte (1) defrisare in Suceava (2) defrisari (4) defrisari holzindustrie schweighofer paduri romania ucraina (1) defrișări (1) delicatesa (1) delicatesele din Bucovina (1) democratie (1) Demonstratii (1) departe de ochii lumii (1) Deportari Comunitatea Germana (1) deputat (1) descarcă. (1) Descinderi ale procurorilor DNA la APIA Suceava (1) Descinderi la hoții de lemne din judet (1) Descoperirile anului 2010 (1) desemnat (1) Destinații (1) detaliat (1) Dezamăgit de rezultatul alegerilor (1) dezastros (1) Dezastru (2) Diaconescu (1) dialog neobisnuit (1) diaspora (1) diaspora iesi la vot (1) diaspora taiatul porcului (1) diaspora. (1) DIAVOLINA (1) Dictionar Roman Englez (1) digi 24 (3) Din cauza certificatelor verzi (1) Din frumusetile Romaniei:Viata salbatica din muntii Bucovinei Toamna-Iarna. (1) Din Hrisoavele ingalbenite de vreme.Documente vechi (1) Din istoria Tezaurului Romanesc.Ce se intimpla cu o mare avere a Romaniei? (1) din lume (1) din România (2) din vremea copilariei (1) directia silica (1) Directia Silvica (1) Directoare de bancă din Vatra Dornei acuzată de frauda de sute de mi de euro (1) Disco (1) Discovery. (1) dispar padurile (1) Disturbed (1) Dividente. (1) divort (1) Dj Harra mixează în premieră în Bucureşti (1) DJ OGB (1) DN 17 C (2) DN 17 D (1) DN 17 D si C (1) Dn 17B (1) DN 18 (3) DN 18 – Ciocănești – Cârlibaba – Prislop (1) DN 18 este “prioritatea 0” în judeţul Suceava (1) DN17 (1) DN17. (1) dn18 (20) DN18. (1) DN23B Măicăneşti (1) DNA (1) doctor (1) Doctorul de tara (1) document (1) documentar (5) Documentar superb despre Romania care cucereste lumea! Trebuie sa il vezi! (1) Documentarul "Wild Carpathia" continuă (1) dolari. (1) domestica (1) Domnului Hristos (1) dorel (1) dorinte (1) dorna arini (2) Dorna Candreni (1) dosarul de retrocedare a padurilor (1) doua loturi (1) Două drumuri din judeţul Suceava (1) două zile (1) download (1) draga rusule. (1) Dragă statule român (1) Dragoiesti. (1) dragos voda (1) dragoste nebună (1) dramaturgmuzician. (1) dreptul de vot (1) Drob de miel (1) drum (3) Drum de fier prin praf de puşcă si ploaie de stele... (1) drum dezastruos (1) drum național (1) Drum prost (1) drum vechi (1) drumul ce leaga Maramuresul de Suceava (1) Drumul Crucii (1) Drumul de la Iacobeni pina la Prislop se modernizeaza (1) DRUMUL NATIONAL 18 (1) drumuri (2) Drumuri blocate nordul Moldovei din cauza viscolului şi a zăpezii (1) drumuri nationale Nasaud (1) drumuri proaste (1) DSP (1) Duminica Floriilor (3) Dumnezeu sa-l ierte si s-al odihneasca in pace (1) după ce s-a rătăcit într-o zonă împădurită din judetul Suceav (1) e-Call" (1) e-mail (1) ecartament ingust (1) Echiparea obligatorie cu anvelope de iarnă revine (1) Editia a VII-a. (1) editia a33-a (1) editia cu numarul 33. (1) efecte (1) Efes (1) El Pais (1) electorale (1) electrica (1) electricitate (1) Elisabeta Rizea simbol al rezistenţei anticomuniste (1) Elvis Presley (1) energia (1) eolian (1) ep 4 (1) Era sa moara ducandu-si gunoiul(video) (1) eroi (1) eroi turul doi (1) Etapa (1) ETERNA ŞI FASCINANTA CUMĂTRIE (1) etnobotanice (1) euro (1) Europa (1) Europa sub zăpadă (1) Europa. (1) evaluata la 50 de miliarde de dolari (1) eveniment (1) Evenimente (2) Evenimente. (2) evenimentul zilei (1) Excelenţa Sa Marek Szczygiel (1) Exclusiv în România (1) exercitii (1) Experiment in lift-Video cu camera ascunsa (1) explicatie (1) Exploatari (1) Explozie la Mina Uricani (1) extindere (1) fabrică (1) Facebook (4) Falimentul minelor din Bucovina (1) famile (1) familia Hânțari (1) familie (1) fanfara (1) fara scoala (1) Farsa cu tigarea exploziva (1) Farsa in cvabinetul doctorului (1) Farsa tipicRomaneasca(video tare) (1) FARSA ZILEI (1) Farse de colectie (3) Farse la magazin(Video tare) (1) fără finanţare şi în 2014 (1) fân (1) felicitati personal de primarul Hans Thiel (1) femeie (3) fericire (1) fertilitate (1) festiva medieval (1) festival (1) Festival national (1) Festivalul „Comorile muntelui“ (1) Festivalul Naţional al Păstrăvului (1) festivalul pastravului (2) Festivalul Usturoiului în Ţinutul Contelui Dracula (1) festivaluri (1) fier (1) Fii eroul pădurilor! Când vezi un transport de lemn în trafic (1) film (4) Film Documentar (1) Film interzis (1) filmare (1) filmare aeriana (1) Filmari (1) filme (1) FILME NOI 2011 (1) filmulet (1) Filmulet de Craciun (1) fime (1) Final Destinațion Ianga Pascani (1) finalizata (1) Finalul saptamanii (1) Finlanda se aliază cu Germania şi Franţa (1) Firma (1) Firma Britanica (1) flori (1) florilor de leac"(VIDEO) (1) Flutur (1) fluviu (1) Focul lui Ioan (1) folkist (1) Fondul Monetar International nu a fost de acord cu taierea finantarii pentru spitalele private (1) Ford B-Max (1) Ford Kuga (1) forestieri (1) formulare (1) FOTO VIDEO Cum arată groapa de gunoi din vârful muntelui (1) foto-video (2) Foto. (1) Fotografii (1) Fotografii ŞOCANTE Asa circula elevii in Iasi (1) Fotografiile facute de un alpinist arata situația incredibila din cel mai salbatic sector din Carpații României(Foto) (1) Fotoreportaj realizat în România în anul 1933 de Kurt Hielscher (1) Fotoreportaj. (1) FotoVideo (1) fragmente din ziarul Familia 1880 (1) fragmente din ziarul Familia(partea a 2-a) (1) francez (1) Franta (1) Franţa (1) Frasin (1) fresce (1) Frigul a paralizat transporturile (1) fructe (1) fructele de padure (1) frumoase (3) frumuseti (1) Frumusetile Nestiute (1) frumuseți (1) Fundatia Fondul Bisericesc Ortodox (1) Fundu Moldovei (1) furate tăiate. (1) Gaddafi (1) Galerie foto cu cel mai inalt pod pietonal din lume (1) galerie foto. (1) Galitia (1) galșerie foto. (1) Gandul.info. (1) ganduri bune (1) garantie (1) Gary Moore a murit (1) Gata (1) găsit în spatele unei gospodării din Cârlibaba (1) Gelul care poate salva vieți (1) Gemeni (1) Geneva (1) gențiana (1) George Enescu (1) George Negrea (1) Ger (1) Germania (3) Germania îşi confirmă opoziţia (1) Germania pune la dispoziţie 150.000 de locuri de muncă pentru români (1) Germania. (1) Gerul musca din Romania (2) gheorghe bordeianu (1) ghinţură (1) Golf 7 (1) Golful Guineea (1) google (1) Google Chrome (1) Google Chrome 10 (1) granita (1) gratuit localitati (1) Grădina Carpaţilor (1) Greva foamei (1) Groapa de gunoi (2) gropi (1) Grupul francez Filasa (1) Gura Baranului (1) Gura Humorului (2) Gura Humorului. (1) gusturi (1) guvern (1) guverne plecati de aici!. (1) guvernul (1) Guvernul aruncă pe toboganul (1) Guvernul Ponta (1) Guvernul scuteste marii consumatori de plata certificatelor verzi (1) Hai in Bucovina (1) Hai la vot! (1) Hamburg (1) handicap (1) Harta (1) Harta cu starea drumurilor din Romania realizata de soferi (1) Harta votului 2014 (1) Hartă interactivă. Filmări aeriene din 20 mari oraşe româneşti (1) harti. (1) Havana. (1) hectare (1) hit-uri (1) hituri (2) Holzindustrie Schweighofer (1) Honda (1) Honda CR-V (1) hora bucovinei (3) Horațiu Mălăele (1) Horoscop (4) Horoscop 2011 pe zodii (1) Horoscop 2013 (1) Horoscop 2014 (1) Horoscopul adevarului (1) Hote (1) Hristos (2) Hristosa a Înviat!Am auzit ca aveți o floare de udat? (1) huiduieli (1) Humor (1) hutulca (1) Hutuli (4) Huțulii din nordul Bucovinei (1) Hyundai Santa Fe (1) iacobeni (7) Iacobeni Maramures (1) iancu de hunedoara (1) iarna (4) Iarna care vine va fi cea mai geroasa iarna din ultimii 100 de ani (1) IARNA GREA IN LUNA MARTIE (1) iarna Suceava (1) iarna Suceava copaci rupti zapada (1) iarna Suceava localitati fara curent Suceava (1) Iarna vine în România înainte de Moş Nicolae (1) IARNĂ adevărată în Nordul țării (1) iartama (1) iasi (1) Iaşi (1) Iată cea mai controversată melodie din toate timpurile (1) Idiotul care se arunca in lacul inghetat (1) ieftin (1) Ierusalim (2) ii afecteaza pe romani (1) IIsus (2) ilegal (1) ilegal. (1) Ilhama (1) iluminatul (1) imagine (1) imaginea (1) imagini (6) imagini pentru desktop (1) imagini spectaculoase (1) imnul de stat (1) Imnul National (1) Imnul Național (1) imobil (1) Imperiul Austreac (1) impodobit (1) importante (1) impracticabil (1) In 2005 (1) in bucovina (1) in Bucovina (Video) (1) in Bucovina exista un monument care se numeste Cruce Betivilor (1) in fiecare zi la ora 12 (1) in lume (1) In Marea Britanie s-a descoperit un schelet de (1) in pericol. Cu ce eroare de securitate a aparut versiunea 16 (1) in piata agroalimentara din Campulung Moldovenesc (1) In premiera (1) In Romania (1) in strada (1) in trafic (1) in vederea echiparii corespunzatoare a autovehiculelor pentru sezonul de iarna (1) incalzirea vremii (1) incediu (1) incendiu (1) Incendiu de la un coş de fum izbucnit la o casă din Cârlibaba (1) inchisoare (1) incurcatura (1) India (1) Industrializarea (1) Info Carlibaba (1) infocarlibaba (1) informatiata (1) informatici (1) informații (1) Ingerul pazitor exista?Cel mai controversat videoclip (1) inmatriculare (1) inmatriculate (1) Instrumentul fundaţional (1) Intermediarii (1) internet (4) Internet Explorer 9 (1) internet. (1) interpretare (1) intersectii (1) interzis (2) intonari. (1) inundatii (1) Inundaţii în zona de munte de judeţului Suceava (1) inventat la iasi (1) inventii romania (1) investitii (1) Inviere (1) Inviere. (1) Invitatii (1) ioan platon. (1) Iohannis (2) Ion Besoiu (1) ion si maria (1) IPS Pimen Suceveanul a colaborat cu Securitatea (1) ips teodosie (1) Istoria berii (1) istorică (1) Istoricul izvoarelor de apa minerala de la Vatra Dornei (1) istoricul zilei de 18 octombrie (1) Istorie (2) istorie. (1) Italia (1) iubesc România (1) Iuliana Tudor (1) izvoare (1) Izvoare termale (1) împădurire la Cârlibaba (1) În Franţa mersul pe bicicleta se plateşte (1) în sfârşit demarate (1) în TOP 20 al celor mai spectaculoase şosele din ţară (1) în Topul celor mai frumoase sate din România (1) În urma protestelor din Borsa (1) Întâlnire (1) între Moisei și Cârlibaba (1) Jale (1) jandarmi (1) Japonezul care i-a uimit chiar si pe cei de la Cartea Recordurilor (1) Japonia (1) Jean-Paul Mendy (1) Jennifer Lopez (1) Jocul Caprei (1) Jocul Mosilor (1) Jocul Ursului (1) Johannes Feuer (1) judecata (2) judecatoria (1) judet (1) judet. (1) Judete (1) Judetul Neamt (1) Judetul Suceava (1) judetul suceva (1) județ (1) JUDEŢUL (1) Julius Beill (1) Juratii de la Vocea Rusiei au sarit de pe scaunde cand au vazut cine canta (1) jurnalist (1) Jurnalisti (1) Justitie (1) Karlovy Vary (1) Kaspersky Lab (1) KGB (1) Klaus (1) Klaus Iohannis. (1) Koln (1) la Cârlibaba (2) la Ciocăneşti (1) la multi ani (5) LA MULTI ANI 2014! (1) la multiani (1) La MultiAni Romania (1) La muti ani Romania (1) La Palatul Parlamentului se fură pînă şi cablurile electrice (1) la Ţibău (1) la vot (1) Lagare de munca. (1) Laptopuri (1) led ful hd (1) legatura (1) Lege (1) Legea pădurilor pentru interesul a 38 de parlamentari (1) Legenda plutasilor de pe Bistrita (1) legi idioate (1) Legini poloneze (1) legislstie. (1) legiunile (1) Lemn (1) Lenovo IdeaPad S10-3t (1) Licitatie (1) Licitatii (1) Limburg (1) limonada (1) lista (1) Lista firmelor Carlibaba (1) Lista substantelor care trebuie evitate (1) liste electorale. (1) litera de lege (1) Liviu Pop (1) Loc incredibil. (1) Loc magic (1) loc sfânt. (1) Localitate unica (1) localitati (1) localitati din suceava (1) localitați (1) localnici (1) localnicii (1) locomotor si cardiac (1) Locuinte (1) locuintele acestora (1) locul care trebuie vizitat! (Galerie Foto) (1) Locul de relaxare al printilor (1) locuri (1) Loteria Romina (1) Loto (1) Lovitură dură (1) Lucian Bute (1) Lucrari (3) Lucrările de reparare a dezastruosului drum Suceava - Maramureş (1) Lucruri uimitoare facute de oameni minunati(video) (1) Lukoil (1) Lukoil şi MOL. (1) lume huțula (1) lumina (1) Luminatia (1) lumină în suflet (1) Lumini (1) luna august. (1) lupte (1) luptele (1) Macel pe strazile din Kiev-Mesajul unei tinere curajoase curajoase care trebuie sa ajunga VIRAL(Galerie foto-video) (1) magazine (1) magi (1) MAI (1) mai civilizat ca în Moldova” (1) Maica Domnului (1) Malware-ul (1) mama primarului (1) mana adoua (1) Manastirea (1) Manastiri (2) mancare (2) manevre interzise (1) manifestare comemorativă (1) Manifestari. (1) manifestatii (1) MApN (1) maramurees (1) Maramures (11) Maramuresul (1) Marea alianță PSD-PRM (1) Marea Britanie (1) Marea Britanie. (1) marea schisma (1) Maria Theresia (1) MARIA UNGUREANU (1) Mario & Ema (1) Mario si Ema (1) mars (1) martor de bord (1) Marţi şi miercuri (1) Masin (1) masina (2) Masina care mearge singura(Video comic) (1) masina in stalp Suceava (1) masina4x4 (1) masini (3) masivele din Bucovina (1) Masivul INEU Parcul national MUNTII RODNEI (1) masuri dure (1) Mayenne (1) Mazda 626 (1) Măcelarul Schweighofer (1) Mălini (1) Mănăila (1) Mănăila. (2) Mănăstirea Humorului (1) mâine-n toată ţara" (1) medicament (1) melodie (1) Membrii grupului de evaluare Schengen (1) mercedes (1) Mergeti acasa de Craciun!Colinde (video) (1) Merkel anunţă finalul crizei şi debutul campaniei electorale (1) mesaj (1) Mesajul meu de Sfantul Pasti (1) meserii uitate (1) Mesopotamia (1) messenger (1) Mestecanis (1) Mestecanis. (1) Meteorologi (1) Meteorologie (1) meteorologii (1) METODA INEDITĂ de a afla dacă telefonul îţi este ascultat (1) Metri Cubi (1) mi-e dor (1) Mi-e dor de casă (1) mi-e dor de natura (1) Microsoft (1) Mihai Mărgineanu (1) Mii de pelerini (1) mijlocul acestei luni (1) militari (1) mimați (1) Mina (2) Mina de sulf. (1) mina oita (1) MinaManaila (1) Mincare de Bucovina (1) minereu polimetalic. (1) Minerii (1) ministru (1) ministrul transpoartelor (1) ministrul transporturilor (1) minuni (1) Minunile (1) Minunile României – Mănăstirea Humor (1) minus 24 de grade (1) Minus 30 d3 grade (1) miraculoasele taine ale hribilor (1) miss (1) Missing You (1) Mita electorala va fi pedepsita (1) Mita la Carlibaba (1) mită primar (1) mită primărie (1) mobilizare. (1) mocanita (2) modernizare (2) Modernizare. (2) modernizarea (1) Modernizari DN18 (1) modernizari. (1) modernizate (1) Modificari (1) Modificari la Codul rutier incepand cu data de 8 august (1) Modificari privind examenul de obtinere a permisului de conducere propuse de MAI (1) Moise (1) Moisei (4) Moisei-Borsa-Carlibaba-Iacobeni. (1) Moisei-Carlibaba (1) Moisei-Cârlibaba. (1) Moisei+Iacobeni. (1) Moldova (1) Moldova şi Ardeal (1) Moldovenesc (1) Moldovita (1) moldovita. (1) Moldovița (1) molied (1) Monitorizari (1) monitorul de dorna (1) Monitorul de Suceava (1) monument istoric (1) moped (1) Mormântul împăratului Caligula (1) mort (1) mortii (1) Mos Craciun (1) mos Ioan (1) mos nicolae (1) Motorina (1) Mozilla (1) Muammar Gaddafi (1) muguri de brad. (1) munca (1) munca la negru (1) MUNTE (2) Munti (1) muntii (1) Muntii Calimani (1) Muntii Rodnei (2) munți (1) Munţii Carpaţi (1) Munţii Maramuresului (1) Muzeul de istorie (1) muzica (1) MySpace (1) Naarghita românca renumită pentru talentul de interpretare a muzicii indiene s-a stins din viata (1) Naluci pe Bistrita (1) Narcis Iustin Ianău (1) nastasia (1) nasterea Domnului (1) National Geografic (1) national. (1) NATO (2) natura (1) naturale (2) naţionale (1) Nava italiană cu căpitan român (1) Navigatorii disparuți(film documentar despre viața plutasilor de pe cursul superior al Bistrței Aurii) (1) ne-am luat tara inapoi (1) Neamţ şi Maramureş (1) Neata prieteni Aici puteti vedea cea mai tare soferita -Video (1) Nebunul din Rusia -Video (1) Nemtii vor să investească (1) Nenfricata lume veche (1) Nepal (1) nepasare (1) nesimtirea voastra. (1) netograf (1) News Bucovina (1) Newsme.ro (1) Niciunde nu-i ca-n dulcea Bucovina! Se mandresc oamenii dintre Obcine cu tinutul lor de basm (1) Nicolae Ceausescu (1) Nicolae Ceaușescu (1) Ninge (1) Ninsoare şi vânt în toată ţara (1) Ninsoarea a adus din nou probleme în trafic (1) Ninsori (1) ninsori in tara (2) Nisipitu (1) Noaptea de Sanziene (1) noaptea dintre ani. (1) noi avem nevoie de Schengen mai lasa-ne cu vrajeala (1) noiembrie (1) Nomazi (1) nonstop (1) Nordul tarii sub zapada (1) Nostradamus (1) Nou atac cibernetic asupra instituţiilor din România (1) NOU!Angela Merkel va vizita Sibiul pentru sustinerea lui Klaus Iohannis (1) Noua benzină E10 (1) Noul An. (1) noul cod rutier (2) noul cod rutier. (1) nu sunt bani pentru brevet. (1) numar ascuns (1) Numărul etnicilor germani a scăzut (1) Nunta de aur in casa familiei Reiss (1) Nutu Fonta (2) O ADEVARATA SPERIETOARE DE TURISTI (1) O comună din Bistriţa-Năsăud a obţinut peste 400 de hectare de pădure în Şaru Dornei (1) O farsa geniala(video) (1) O lume ascunsa (1) O singură hartă și două Românii (1) o zi pentru lumina sufletelor (1) oameni (1) oameni in strada (1) oameni liberi (1) Oastea lui Irod (1) Obcina (1) Obcinele Bucovinei (1) Obcinele Bucovinei | bucovina | descopera bucovina | descopera frumusetile romaniei | Obcina Mestecăniş | Obcina Feredeului | Obcina Mare (1) obcinile bucovinei (1) Obcinile Bucovinei. (1) obiceiuri (5) Obiceiuri. (1) Obiectiv de Suceava (1) obligati (1) Observatorul Naţional din Brazilia (1) obuze (1) Ocoale (1) ocolit de turişti (1) ocolul silvic carlibaba (1) Ocolului Silvic Cârlibaba (2) octavian pungovshi. (1) octombrie (3) ocupantul rus (1) Ocuparea functiilor de director (1) odernizare (1) Odiseea Romanilor Uitati-Moldovenii din stânga Nistrului (1) oficial (2) Olanda (3) olandezii (1) olt (1) omagiu. (1) OMV Petrom (3) online (2) ONU (1) Opera11.01 (1) opreste jaful (1) oradea (1) oras (1) orase (2) organism (1) Orientul Mijlociu (1) orion (1) Ortodocși (1) Ortodoxă (1) Osama Bin Laden (1) ospitalitate (1) Ospitalitatea (1) Oualor incondeiate (1) Pace (1) padure (6) paduri (4) paduri. (1) padurile din Bucovina (1) padurile graniceresti (1) Padurile Romaniei (1) Pagina comunei carlibaba pe Facebook (1) Paine (1) Palatul Administrativ. (1) pamant de aur (1) pamant. (1) panificatie. (1) Pantelimon (1) papa benedict al XVI-lea (1) papa Francisc (1) Papa Francisc. (1) papa ioan paul al doi-lea (1) paradisul pierdut (1) parc (1) parcele (1) Parisul consideră că aderarea (1) parlament murdar (1) Parlamentari (1) parlamentari. (1) Parlamentul României (1) partener (1) partia schi schi campulung moldovenesc schi in carpati protest campulung finantare partie de schi (1) participanti (1) partidul (1) Partidul Romania Unita (1) paste (2) Paste fericit! (1) Paste in Bucovina (1) Pastele Catolic (2) Pastele Catolic. (1) pastrav (1) Pasul Prislop (1) pasul rotunda (1) Pasul Rotunda. (1) Pasul Tihuta (1) Pasul Tihuta (video) (1) Paștele catolic (1) patria calului huţul (1) Patriarhul Kiril (1) patru barbati (1) patru masini (1) Patru videoclipuri care fac senzatie pe Internet (1) Paul Brascanu (1) Pădurile (1) PC-ul tau (1) Pdure (1) pe 9 mai am aratat (1) pe hartie (1) pe Masivul Rarău (1) pe tărâmul Mănastirilor (1) Peisaj (1) peisaje (1) Peisaje de iarnă (1) Pelerinaj impresionant cu ocazia sarbatorii Adormirea Maicii Domnului si a hramului Bisericii Romano-Catolice din Cacica (1) pelerini (1) penali (1) pensiune (1) Pensiuni (1) pensiuni pentru turişti (1) pentru o multime de afectiuni. (1) pentru Presedintele Camerei Deputaţilor (1) pentru soferii cu bani (1) pentru voi (1) Perchezitie (1) Perchezitii (1) Performanțe mobile cu noul netbook (1) Perfrigens (1) pericol (1) Periculoase Raul (1) perioada (1) permis auto (1) Persoane ridicate în cadrul operaţiunii de la punctele de frontiere (1) peste hotare (1) petrol (1) Piesa (1) Pilda (1) pin (1) pisicuț (1) pista naturala (1) pitoreasca (1) Plajă (1) plante medicinale (1) plângere (1) Plesa. (1) plugusor (1) pluta pe bistrita (1) Plutasi (1) plutasii (1) Plutasii si transportul lemnului pe Valea Bistritei (1) plutaşi pe Bistriţa (1) Plutăritul în zona Dornelor (1) Plute (2) Pod de gheata pe raul Bistrita (1) poet (1) Poetul Kubi WOHL de la Tibau (1) poiana (1) Poiana Stampei (3) Poienile de sub Munte (1) pojorata (2) pol de dezvoltare turistică. (1) politia de frontiera (1) politia romana (1) politia rutiera (1) politica (1) politica campanii (1) Politicieni (1) politicienii. (1) politicul (1) politie (2) politist (1) Politisti (2) Politistii romani au ajuns actori intr-un serial pe pe canalul de televiziune Discovery Chanel(Video) (1) Poliţia (1) poliția locală (1) Poliţişti şi vameşi (1) Polonezi (1) pompieri (1) Ponta (3) ponta. (1) posirca (1) poți afla in numai 60 de secunde (1) Poveste (1) Povestea romanului care si-a cumparat satul natal (1) povesti (2) Povesti de iarna (1) povesti de succes (1) Povesti din Carlibaba (1) poze (1) poze cu gagici tari (1) Poze Haioase (1) prefectul de suceava (1) preferinte (1) preferinţele (1) premier (1) premii (1) preoti care ghicesc. (1) presa (1) presedinte (3) Presedintele ales (1) Press One (1) Președintele ales Klaus Iohannis. (1) preturile de lux (1) Prețul poliței obligatorii de asigurare și răspundere civilă auto s-a scumpit cu cel puțin 13% (1) prețuri (1) Previziuni (1) prezidentiale (1) prezidenţiabili. (1) prezidențiale. (1) prieteni (1) prim ministru (1) Prima Fabrică Bucovineană de Bere (1) primar (4) primar mită (1) primarie (1) primărie (1) Primăvara.iarnă autentică (1) Primăvară caldă (1) Primele actiuni de control a politiei rutiere vor incepe de astazi (1) Primul asasinat sindical (1) Primul Razboi Mondial (1) Primul sistem de filtrare dioxid de carbon din lume (1) Prins la volan (1) Prislop (2) privatizare (1) Priveliste de Basm (1) PRO TV (1) Probe scrise (1) producţie-record (1) produs (2) produse (1) Produse traditionale (1) prof (1) profesor (1) Profetii (1) profit de un miliard de dolari în acest an La Facebook (1) PROGNOZA PENTRU DOUĂ SĂPTĂMÂNI:VINE FRIGUL? (1) Program (2) proiect (1) proiect european (1) proiect modernizare. (1) proiectare (1) Proiecte (1) proiecte an 2017; dn 18 pod tisa; carlibaba sighetu marmației (1) Proiecte tehnice (1) promisiuni (1) promisiuni dn18 iacobeni-borsa (1) promovare (2) propria raspundere (1) proteste (3) protv (3) PRU (1) prunc (1) PSD (3) Psiune (1) public (1) publicul dornean (1) puciosu (1) puncte penalizare (1) Pune o intrebare si vei afla raspunsul (1) Pustiul de 4 ani care ar putea ajunge arma letala in adolescenta(Video) (1) PUSTNIC (1) Pustnicii din Munţii României (1) pustnicul Onufrie (1) Putna (3) Rac (1) Radarul pădurilor va fi lansat în 8 octombrie. Orice transport de lemn va putea fi verificat la 112 (1) Radauti (2) radio. (1) Radu (1) Rafinărie de Spirt Solomon Rudich (1) ramai fara permisul de conducere (1) Raniti (1) rarau (1) rares bogdan (1) rascumparare (1) rasina (1) raspuns (1) rau (1) rauri (1) razboi (2) razbuna (1) razbunare (1) razii in padurile din Suceava (1) război (1) râuri (1) RDS-RCS a introdus Digi Mobil Optim Nelimitat (1) Reabilitare (6) Reabilitarea Drumului National 18 a intrat in standby (1) reabilitari. (1) Reactia unui bebelus cand aude hitul Gangnam Style (1) realitatea tv (1) Recalcitranți (1) Reclama de sarbatori (1) Recoltare (1) recrutari (1) redescopera romania (2) Redescopera Ținutul Bucovinei (1) redusă (1) regenerative (1) regiuni (1) REMEDII (1) remedii naturiste (1) Reni (1) reparatii (1) reparatii sau inlocuire (1) replica (1) reportaj (2) respect (1) resurse de saracie (1) retăiesc patimile (1) reteta simpla si gustoasa (1) Retete din Bucovina (1) Retrocedari (1) retrocedări (1) Rețete (1) reţinuţi în Vama Siret (1) Revolta (1) Revolta in Mărişel şi Măguri (1) Rezervaţia 12 Apostoli (1) reziliat (1) Rezultate (1) Risc de avalanșă în Munţii Rodnei (1) RISE Project (1) Rom şi Lichioruri (1) roman (1) romanesc (1) Romani (2) Romania (17) Romania e a ta! Nemtoaica din Maramures a carei vioara a impresionat la "Romanii au Talent" (1) Romania furata (1) Romania in topul celei mai bune destinatii de vacanta pentru anul 2015 (1) Romania sub nameti (1) romania te iubesc (3) Romania te iubesc. (1) Romania. (1) RomaniaTv.Net (1) romanii (3) Romanii au talent (1) romanii care au speriat Parisul (1) Romano-Catolica (1) român (1) Românca care invită străinii să cunoască România. Clipul care face mai mult decât orice brand de ţară VIDEO (1) români (1) Români! (1) România (5) România filmată de la înălțime pe acordurile muzicii lui Ciprian Porumbescu (1) România jefuită Pădurile României (1) România va intra în spaţiul Schengen în 2011 (1) România vândută. (1) României (2) ROMÂNII AU TALENT (1) ROMÂNII FAC HAZ DE NECAZ. (1) Romontana (1) Rompetrol (1) Romsilva ar vrea sa renunţe la administrarea Parcului Nţional Muţii Rodnei (1) Roscata de la vocea Americii (1) Rotunda (2) rovinieta (1) rucsac (1) Rusia (1) rusu bârgaului (1) Ruteni (1) S-a dat ordinul (1) S-a inventat telefonul inteligent capabil să măsoare pulsul utilizatorului (1) S-au alocat bani pentru reabilitarea Drumului Național 18 (1) s-au hotărât!Începe reabilitarea DN 18 (1) S-au inceput lucrarile de moderinizare a drumului naţional 29 Suceava - Botoşani (1) sa asigure tratamentul copiilor cu boli rare (1) Sa ne mai amuzam putin cu camera ascunsa (2) Sadova (1) Salonul Auto (1) Salvamont şi Pompieri (1) Salvare (1) Salvatorii au scos trupurile victimelor din subteran (1) Sambata noaptea spre Duminica se trece la ora oficiala de iarna (1) Samsung va lansa Galaxy S IV luna viitoare (1) sanatate (1) Sancţiuni aspre în cazul unor blocaje în trafic la prima ninsoare (1) Sandra (1) Sangeorz Bai (1) Sanie (3) Sanzienele (1) Saptamâna Mare (1) Saptamina Mare (1) sarbatoare (3) sarbatori (2) Sarbatori in Bucovina. (1) Sarbatori. (1) Sarbatoriti Sfantul Paste in Bucovina(Video) (1) Saru Dornei (1) Sarul Dornei (1) sase sate (1) saseasca (1) sat muzeu (1) sate (2) sate de poveste (1) Sate iesite din istorie (1) Satul Bucovinean - case bucovinene traditionale restaurate (1) Satul din România în care tradiția este obligatorie prin lege (1) satul muzeu (1) sau nu? (1) Sâmbătă noaptea spre Duminică România trece la ora oficială de iarnă (1) Sânzienele sau Focul lui Ioan(Johannes-Feuer) (1) scandal (1) scandal in strada (1) Scena din Basic Instinct cu prim-ministrul Serbiei (1) Schengen (1) schibare (1) schibati ceva (1) schimari (1) schimba lumea. (1) schimbare (1) schimbari (1) Schwaben (1) Schweighofer (1) scornicesti (1) scriitor (1) scrisoare (1) scrutin (1) scrutin prezidentiale. (1) scurtmetraj (1) Se cauta bani europeni pentru reabilitarea Cazinoului din Vatra Dornei (1) se poate (1) se scumpeste carnea inainte de Sarbatorile de Iarna (1) Se vor demara anul acesta lucrarile de modernizare la DN18 (1) se vor relua lucrările de reabilitare pe DN18 (1) secerate fără milă (1) secrete (1) sectii de votare (1) secții de votare (1) Seful Consiliului Judetean Suceava a cerut rezilierea contractului cu israelienii de la Shapir pentru DN18 (1) Seful Consiliului Județean (1) Selectie cu imagini de primavara pe care le poti folosii ca si imagini de fundal (1) semnal (1) semnarea contractului (1) semne de circulatie (1) semne explicate (1) semneficatii (1) Semnificatii (1) Serbarile zapezii (3) Serbarile zăpezii la Vatra Dornei (1) Serviciul de Vanatoare (1) Sesuri (1) Seva de mesteacan (1) sex feminin (1) Sf.Maria (1) Sfanta Sarbatoare (1) Sfanta Treime (1) Sfantul Nicolae (1) Shapir Structures (1) si in Romania (1) Sibiu (1) sibiu orase (1) Simulare (1) single (1) sinucidere (1) sinucis. (1) Sirop din muguri de brad sau molid (1) Sistemul (1) Site (1) Situri (1) Sivicultori (1) slavi (1) slujba (1) smart tv (1) SMS-ul unui medic fara scrupule (1) Soarta padurilor din Bucovina (1) SOC IN PARLAMENT (1) socant (2) sofer (1) sofer din Maramures. (1) sofer sofer baut carnet auto amenda amenzi soferi bauti (1) soferi (6) soferi. (1) soferita (1) Solca (2) Soldati polonezi cazuti la Carlibaba(istoric) (1) SOLUTIE ECOLOGICA PENTRU FOSE SEPTICE (1) Sony Vaio VPC-M13M1E/L (1) Sorin Tanase (1) soseaua de centura (1) sotia (1) Sound of Silence (1) Spania (1) Spectacole (1) speranțe (1) spioni (1) Spiridusi (1) Spirţ (1) sportive (1) spp (1) Stapanul (1) Starea dezastruasa a Drumului National 18 (1) statie hidrometrica (1) statiune (2) Statuia batausa (1) Statul este obligat (1) stațiune (1) stațiune. (1) steroizi (1) Stiati ca (1) Stiri (2) STIRI SUCEAVA (1) stirileprotv (1) StirileProTV.ro (1) Stirilor Pro Tv (1) stop (1) straie de sarbatoare (1) strainatate (3) Straini (2) straini. (1) strazi (1) străinătate (1) străini (1) SUA (2) succes (1) Suceava (34) Suceava accident Carlibaba (1) suceava bucovina ardeal tara dornelor vasile mucea radauti graiuri bucovinene (1) suceava bucovina moldova ocupatie cernauti imperiul habsburgic (1) suceava cajvana stejar cel mai batran stejar (1) suceava manastirea putna putna biserica de lemn putna cea mai veche biserica de lemn biserica de lemn legenda stefan cel mare dragos voda. (1) Suceava si Bistrita-Nasaud (1) Suceava soferita 18 ani accident (1) Suceava-Maramures (1) Suceava-Maramures. (1) Suceava. (6) Suceveni (1) Sucevita (1) suhard. (1) Sunet (1) suntem 9milioane (1) suparare (1) Super compilatie de o ora cu cele mai tari accidente(VIDEO) (1) Super mare talent de pictor (1) super tehnologie antiaccident (1) superba (1) supraconsumul si egoismul uman (1) Surpriza pentru romani (1) Surpriza pentru șoferii care trebuie sa circule pe tronsonul de drum Moisei-Iacobeni (1) SURPRIZĂ (1) Surprizele produselor (1) sursa externa (1) suspendare permisul (1) șalate (1) Școli din zona Dornelor. (1) Și-au filmat propriul accident și l-au postat pe Internet (1) Șoferi (1) tabara bucșoaia. (1) taf (1) taiat ilegal (1) taiere de copaci (1) taieri ilegale (1) Taieri ilegale de paduri la granita dintre Bucovina si Maramures (1) tanar (1) tanti (1) Tara (1) Tara arde si Ponta ne minte (1) tara lui dorel (1) Taramul de basm al Bucovinei (1) Tarâm aparte (1) targul de Craciun. (1) Targuri de Craciun (1) tata (1) Taur (1) Taxa (1) Taxa auto se modifica din nou (1) Taxa de poluare (1) taxa pe internet (1) Taxi (1) tăietori de lemne (1) Târgul de Crăciun (1) te iubesc (1) te-a ars (1) te-a prins (1) telefoane. (1) telefonul la volan (1) teleorman (1) televizoare (1) Teo Larisa (1) Tepro Iași (1) termită a pădurilor (1) teroristi (1) Teroristul nr 1 (1) Test anti-stres la aeroport (1) test de viteza (1) tezaur popular (1) The Soviet Story Povestea sovietelor (1) tigari (2) tihuta (1) timisoara (1) timisoreni (1) tinut in sertar (1) Tinuturi (1) tirg (1) Toamna (1) Toate drumurile (1) tocanita de bureti cu smantana... (1) Tocăniță de hribi ca în Bucovina (1) Tochitura din Bucovina (1) Top (1) top 10 (1) Top 2015 (1) Top 90 music (1) toples (1) Topul celor mai traznite costume de Halloween (1) TORINO (1) Toshiba NB250-101 (1) Toti soferii care nu isi vor plati amenzile li se vor suspenda permisele de conducere (1) traditie (2) traditii (5) Traditii de Craciun (1) Tradiţii (1) Tradiții culturale si culinare (1) Tradiționale (1) Trafic (1) Trafic dificil din cauza zăpezii pe mai multe drumuri naţionale (1) trafic. (1) tragedie (2) tragere (1) Traian Basescu viziteaza Moldova (1) Transfăgărăşanul (1) transilvania (1) transilvania romania peter hurley civilizatie rurala autentica civilizatie rurala scrisoare cataclism nedreptate istorie micii producatori comisar european comisar european pentru agricultura. (1) Translator Roman Englez (1) transport ilegal de tigari (1) transport lemn (1) transrarau drumul comorilor moldova bistrita suceava (1) Traseu (1) Traseul dintre Bucovina si Ardeal (1) tratament anemie (1) tratamente (1) trditii (1) Trei clipuri care au facut senzatie pe internet in 2012 (1) Trei romani in primii 10 la etapa finala a Cupei Natiunilor (1) tren mocanita gorj apuseni viseu de sus tren (1) trenuri intarziate Suceava iarna Suceava (1) Trimis in judecata (1) trimite mai departe. (1) Trimiteti SMS-uri gratuit in retelele de telefonie mobila Orange (1) tronsonul de drum Ciocanești-Cârlibaba (1) trucaj sau realitate?(Video) (1) trupe antitero (1) Turcescu (1) turism (3) Turist francez.. (1) Turisti (6) turul doi (1) turul unu si turul doi (1) Țibau-un munte necunoscut (1) țipțeri (1) ultima ora (1) ultima saptamina (1) Ultimul plutas (1) umor romanesc (1) UN AN FĂRĂ PERMIS PENTRU SOFERII ŞOFERII AGRESIVI (1) Un bărbat s-a filmat în timp ce trenul trecea peste el (1) Un documentar necunoscut până acum. România care i-a cucerit pe britanic (1) Un gand bun. (1) Un hot a fost indopat cu Viagra si folosit ca sclav sexual (1) Un mare nebun (1) Un nou album Roxette (1) Un nou drum montan inaugurat în Români (1) Un pusti de numai 5 ani manevreaza o vola imensa (1) Un tir scăpat de sub control s-a izbit în restaurantul "La Popasul Baciului" (1) Unde s-a vrut s-a putut (1) ungaria (1) UNIREA PRINCIPATELOR (1) Uniunea crestin-democrata (1) uniunea europeana. (1) Uniunea Europeană (1) Uniunea polonezilor (1) Uniunea Sovietica (1) Universitatea Michigan (1) Unul dintre cele mai celebre motoare de căutare pe internet din anii ’90 (1) urania (2) Uraniu. (1) urare. (1) Urari (1) Urari de bine si multa sanatate tuturor crediciosilor Catolici (1) uritenie. (1) Urs (1) Urss (1) usor de preparat. (1) utile (1) Utilizatorii (1) Va doresc un an bun (1) va fi închis. (1) va mai aduceti aminte de copilarie? (1) Va mai amintiti de excentricul tobosar (1) Vacanță (1) Valcele (1) Valea Bistritei (1) valea bistriței aurii. (1) Valea Chioarului (1) valea tibaului (1) VALENTINE S DAY (1) valeputna (1) Vama (1) Vamesii spagari (1) vampir" (1) vanzari. (1) vara (1) vara. (1) Varsovia (1) vasile andriciuc (1) vaslui (1) Vast Resources (2) Vast Resources complex metalurgic (1) Vast Resurces. (1) Vasul italian (1) Vatican (1) Vatra Dornei (11) Vatra Dornei Live. (1) vatra dornei. (3) Vânt (1) vânzătorul de etnici germani! (1) vecini. (1) vedeta pe internet (1) Vedeti aici ce apatit un barbat dupa ce s-a cazat inr-un hotel (1) Vedeti aici cea mai tare farsa de Halloween (1) verifica (1) Verifica rovinieta de drum online (1) verifică la 112 dacă este legal!(Video) (1) Verifică OFICIAL viteza internetului cu Netograf (1) versiunea7 (1) versuri (3) vesti bune (1) vesti bune pentru soferi (1) vesti bune. (1) Vestigii (1) Vești rele pentru DN18 (1) Vezi cea mai tare farsa la plaja (1) vezi procesul complect (1) viata de munte (1) Viata salbatica din muntii Bucovinei (1) Vicovu de Jos (1) Victor Ponta (1) video (4) video art (1) video special (1) video tare de tot merita vazut (1) VIDEO. (2) videoclip (5) Vietnam (1) Viflaimul (1) viitorul tarii (1) Vimetco (1) vin (1) VINDECARE. (1) vindecari (1) vindeți si biserici si morminte (1) Vinerea mare (1) Vint puternic (1) vioara (1) Violenta (1) Virgil Săhlenu (1) virus nou care ataca reteaua de socializare facebook (1) virusi (1) vitalitate (1) vitamina C (1) viyitatori noul an (1) Vizitati Castelul Dracula - Pasul Tihuta - 37 km de Vatra Dornei (1) vizitatori si abonati (1) viziune (1) Vodafone sau Cosmote (1) voivod al transilvaniei. (1) Volkswagen (2) Volkswagen a vindut cu 4 (1) Volvo (1) Voronet (1) vot (1) votanți (1) voturi (2) vreau garsonieră că mă c.c în căldare (1) vreme rea (1) Vremea in Cârlibaba (1) Vremea se raceste accentuat in urmatorul interval (1) Weekend cu zăpadă (1) WhatsApp (1) WhatsApp Web (1) Xplorio.ro (1) Yahoo Messenger in limba Romana (1) Youtube (1) zamca (1) Zapada (3) zapada. (1) zeci de arbori (1) zeitgeist (1) Zilele Municipiului Vatra Dornei 2013 (1) ziu anationala (1) Ziua armatei sărbătorită odata cu ziua Regelui Mihai I (1) ziua barbatului (1) Ziua de 17 ocombrie (1) Ziua drapelului romanesc zi de doliu national (1) Ziua internationala eradicarii saraciei (1) Zmeura si rugaciuni. (1) Zodia potrivita. (1) Zodiac 2014 (1) Zodii (2) zona de munte (1) zona montana. (1) zone rurale. (1) zootehnie (1)